Lapse sünnipäeval võistlusmänge korraldades ei tohiks unustada auhindu

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pidupäev OÜ üritustekorraldaja Ann Vainlo soovitab lapse sünnipäeval hoida väikeseid külalisi tegevuses põnevate mängudega. Mida väiksem ruum, seda hoolikamalt peaks jälgima, et lastel oleks, mida teha. 

Ann Vainlo teab, et lapsed on aktiivsed ja vajavad tegevust, sestap tasub hoolega üle vaadata, millised võimalused sünnipäeva pidamiseks on. «Mida kitsamad olud, seda enam tasub läbi mõelda tegevusi, mida lastega ette võtta. Niisama laua ääres nad ei istu ja maailmaasju ei aruta,» nendib ta lõbusalt.

Õues võiks Vainlo sõnul olla liivakast, kiiged, batuut. Kui endal batuuti pole, saab selle ühekordselt rentida. Sellist teenust pakub näiteks Batuudijuss, kust on võimalik valida batuut vastavalt sünnipäeva teemale, olgu selleks siis printsessid või piraadid.  

Et kodusel peol oleks ikka erilist vunki, tuleks peoruum või aed ära kaunistada. Kuidas seda teha, oleneb sünnipäevast. «Kui tegemist on stiilipeoga, näiteks piraadid, siis võiks ka keskkond seda võimalusel toetada. Roosa stiilipeo puhul võiks rõhutada roosat värvi ka ruumides,» toob ta välja. «Lastepeo kõige lihtsamaks kaunistamise vahendiks on õhupallid, mida rohkem, seda uhkem.»

Toidulauast kõneldes nendib Vainlo, et lastele on peol vaja rohkem tegevust kui sööki. Siiski tasub menüüd koostades mõelda nii sünnipäevapeo stiili kui sünnipäevalapse lemmiktoidule. «See on ikkagi tema pidu,» toonitab peokorraldaja ja lisab oma kogemustele toetudes, et väiksematele pidulistele piisab, kui laual on porgandid ja kurgid dipikastmega, viineripirukad, tikuvõileivad, maasikad, viinamarjad ja tort. «Suuremate laste sünnipäeval on hea lahendus friikartulid ja viinerid või kodus tehtud või tellitud burger või pitsad.»

Mäng teeb peo eriliseks

Mängude korraldamisel sõltub valik Vainlo sõnul taas peo seltskonnast, stiilist ja laste vanusest. Vajadusel võib kaasata peojuhi, kes lastele just eakohaseid mänge organiseerib. «Kindlasti ei tohiks laste puhul unustada auhindu. Auhinnad ei pea olema suured, kuid midagi sümboolset peaks tunnustamiseks olema. Alati ei pea see midagi magusat olema. Lastele teevad rõõmu ka kleepsud,» pakub ta välja.

Vainlo pakub välja toreda üllatusmängu, mis suvisele aiapeole hästi passib. Selle lõpptulemuseks on auhinnad, mis tuleb lastel ise üles otsida. Mäng koosneb 10-st ülesandest: kas tuleb otsida midagi, meisterdada midagi, teha mingit tegevust või vastata mõnele küsimusele. Kui tegevus on sooritatud, siis antakse järgmine osalistele ülesanne. Kõige viimase ülesande lahendamisel leiavad osalejad auhinna.

Kes jääb lapse sünnipäeva korraldamisel hätta, võib saada häid ideid Pidupäeva kodulehelt:

Sünnipäev 2-6-aastastele lastele,

Sünnipäev 7-12-aastastele tüdrukutele,

Sünnipäev 7-12-aastastele poistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles