Viis põhjust, miks tuleks trenni teha hommikul

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuna ilmad muutuvad järjest soojemaks ja õhtud on soojad, siis võib pärast pikka tööpäeva olla raske leida motivatsiooni trenni teha. Ja olgem ausad, kui sõbrad kutsuvad enda juurde grilliõhtule, siis eelistad seda kahtlemata jõusaalis higistamisele.

Aga kuskil pole öeldud, et trenni peab just õhtuti tegema. Tõenäoliselt on see välja kujunenud seetõttu, et hommikul minnakse kiirelt tööle ega leita lisatundi trenni jaoks, aga kui oma töögraafikut veidike nihutada, siis saad trenni teha kõige magusamal ajal, kirjutab Women's Health Magazine.

Järgnevalt on välja toodud parimad põhjused, miks just hommikuti trenni teha.

Kiirendada rasvade põletamist siis, kui seda kõige rohkem vajad. Hommikune trenn mõjub ainevahetusele hästi ja muudab selle kiiremaks. Tänu sellele põletab keha päeva jooksul tõhusamalt rasvu. Eriti kasulik on see veel juhul, kui tööl peaks olema kellegi sünnipäev, mis tähendab keset päeva tordi söömist.

Suudad paremini keskenduda. Hommikul on lihtsam trennile keskenduda, sest töömured pole sind veel murdnud. Kui armastad varahommikust trenni, siis ilmselt paljud inimesed veel magavad sel ajal ega tüüta sind kõnede või e-mailidega.

Sa ei pea treeningmasina nimel teistega võitlema. Hommikuti on jõusaalides ja rühmatreeningutes vähem inimesi, sest paljud eelistavad enne tööl käia ja alles õhtul trenni teha. Tänu sellele ei pea sa muretsema, et su lemmikud treeningmasinad on hõivatud.

Hommikune trenn mõjutab terve päeva meeleolu. Pärast head trenni vallutavad keha endorfiinid, mis tekitavad hea tuju ja annavad energiat. Kui su mõtetes on tervislik suhtumine ja eluviis, siis väheneb ka võimalus, et nosid pärast tööd kiirtoitu. Pärast trenni tunneme end tavaliselt nii hästi, et tahame oma kehale midagi kasulikku pakkuda.

Sa ei pea ärkama väga palju varem. Kui vaatad internetis ringi, siis võid leida lihtsaid harjutusi, mis võtavad vaid 5 minutit aega. Kui sulle ei meeldi mõte sellest, et hommikul tunnike varem üles ärgata, siis leia omale lühike treeningkava, mida saad kodust lahkumata teha.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles