Viis meelespead ilusauna nautijale

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saunast leitakse leevendust füüsilistele vaevustele ja vaimsele kurnatusele. Ammustest aegadest on see olnud ka tervise ja ilu allikas. Kodukirja erinumbris Suvekodu antakse nõu, kuidas «kodusest spaast» maksimum võtta.

  • Leiliruumi minnes kata juuksed vildist saunamütsi või rätikuga. Kui neid pole, niisuta juukseid jaheda veega, kuid ära pese. Juustepesu jäägu saunaskäigu viimaseks tegevuseks.
  • Kuperroosse ja õhukese naha korral tasub see enne leili võtmist paksu kreemikorraga katta. Kreem kaitseb nahka kuumuse eest ja mõjub kui toitev mask.
  • Ära pese end saunas seebiga, mis kuivatab nahka ja võtab sellelt loomuliku kaitsekihi. Saunas tasub kasutada koorijat, soola või mett, et eemaldada nahapinnalt surnud rakud.
  • Kõik segud, mida saunas iluprotseduuride jaoks kasutatakse (kreemid, maskid jne), peaks olema eelnevalt jahutatud. Soovitavalt tuleks need peale kanda sauna eesruumis. Koorijad võiks peale kanda pesuruumis. Kuna koorijat tasub nagunii kasutada alles siis, kui nahk juba soe, võiks seda teha pärast esimest leili.
  • Saunalaval istudes tasub aega ära kasutada ja teha samal ajal jalavanni. Lisa vannivette meresoola või koori jalgu vastava koorijaga. Pärast lihvi kannad üle ja jalad jäävad eriti pehmed.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles