Kolm märki, et teil on vaja seksuaalnõustamist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seksist ei taheta eriti vabalt rääkida. Ega see polegi teema, mille üle arutada näiteks ämma-äiaga või töökaaslastega, oleneb muidugi, kui lähedased te olete. Rääkima sellest aga peab, kui sellest (või selle puudumisest) saab suhtes tõsine probleem.

Seksuaalnõustamist vajavad hädasti need paarid, kes enam ei seksi. Seda isegi juhul, kui seksipuudusele on palju erinevaid põhjendusi. Füüsilise läheduse puudumine võib mõjuda suhtele laastavalt, kirjutab Fox Newsi ajakiri.

Loomulikult on võimalusi, kuidas seda olukorda ise parandada: kui te ei seksi, siis hakake seksima. Kui vaja, siis eraldage selleks kindel aeg. Enamasti pole seda aga võimalik nii lihtsalt lahendada. Abieluinimeste seksuaalnõustamine on midagi enamat kui see, mida võid lugeda eneseabiõpikutest. Nõustamisel saab objektiivne pool juhendada teid nii, et te mõistaksite sügavamaid probleeme ja põhjuseid, mida te ise pole märganudki.

Võib juhtuda, et teie seksuaalnõustamist ei vaja. Kui aga märkad, et sinu püsisuhtes on alljärgnevad probleemid, tasub partneriga nõu pidada ja abi otsida.

Olete teineteisest kaugenenud

Kui tunned, et teie suhe on nii palju jahenenud, et olete teineteisest kaugenenud, siis pole abielunõustamine enam mitte soovituslik vaid hädavajalik. Kooselu, millest puudub tõeline lähedus, tüürib paratamatult karile. Sa ei istu ju päev läbi palava päikese käes, kui tead, et tagajärjeks võib olla päikesepõletus? Samuti ei tohiks teineteisest kaugenemise korral jääda ootama, et see iseenesest laheneks. Seksuaalteraapias taastatakse lähedus kõige otsesemal viisil ja sellest on väga palju abi.

Olete unustanud, kui oluline on seks

Enamasti on naised need, kes soovivad vähem seksi ja seetõttu võib olla mehi, kes lugedes pealkirja süüdistavad kohe oma naisi ja võidutsevad: «Ma ju ütlesin!» Kuna seks on mehele nii oluline, peaks see olema oluline ka naisele. See aga ei tähenda, et naine peaks ainuüksi mehe meelehaks end sundima millekski, mida ta ei taha. Ka mees peab naisele vastu tulema, teda kuulama ja temaga koos aega veetma, et naisel saaks üldse tekkida isu millegi enama järele. Mõlemad pooled peaksid teineteisele vastu tulema, et lähedust suurendada, ja mis peamine – naine peab andma endale võimaluse seda nautida.

Te olete südamest pettunud

Pettumus kuulub abielu juurde niisamuti nagu iga teise eluaspekti juurde. Vahe on aga selles, kas pettumus on ajutine või pidev. Vahelduv frustratsioon on normaalne, järjepidev mitte. Kui te olete aina õnnetud, siis tuleks pöörduda nõustaja poole, kes aitab välja selgitada, milles asi. Võite endalegi üllatuseks avastada, kui võimas abimees on seks pettumusest üle saamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles