Kas mehe lõhn reedab, millised on tema kavatsused?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Silmside, kehakeel ja flirtimine reedavad tavaliselt seda, kas naine või mees on sinust huvitatud. Aga tuleb välja, et ka lõhn võib reeta inimese kavatsusi, eriti meeste puhul.

Mehed ei pruugi sellest ise teadlikud olla, aga kui nad on erutunud, lõhnab nende higi teistmoodi kui tavaliselt, kirjutab healthmeup.com.

Teatavasti on feromoonid need kemikaalid, mis peituvad meie kehades ja mis viitavad seksuaalsetele kavatsustele. Et välja selgitada, kas naised tunnevad lõhna järgi ära, millised kavatsused on meestel, lasid teadlased uuringu käigus naistel nuusutada tavalist meeste higi ja erutatud meeste higi.

Teadlased jälgisid spetsiaalsete masinate abil naiste reaktsioone, kui naised erinevaid näidiseid nuusutasid.

Täheldati, et naised reageerisid igale näidisele erinevalt. Selgus seegi, et erutatud meeste higi sütitas naiste ajus seda piirkonda, mis tegeleb emotsioonidega ja nende äratundmisega.

Antud uuring tõestab, et inimesed on võimelised alateadlikul tasandil suhtlema vaid keemilistele signaalidele toetudes. Eelnevalt on kindlaks tehtud, et meeste eelistusi mõjutab naiste higilõhn eriti menstruatsiooni esimesel päeval ja ovulatsiooni ajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles