Galerii: aasta emaks kuulutati Helve Särgava

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Estonia kontserdisaalis kuulutati välja tänavune aasta ema – Harju maakohtu esinaine Helve Särgava.

Aasta ema kuulutas välja Eesti Naisliidu juht Siiri Oviir. Oviir kinnitas, et aasta ema kuulutatakse välja juba 17. korda. Kõiki selle tiitli kandjaid ühendavad omadussõnad nagu tubli, hooliv, tark, võimekas ja väsimatu.

Oviir tõi välja, et ema on kodu hing ja seda ametit on jaksanud pidada põlvest põlve. «Ema ei väsi, ta ei tohigi väsida. Samal ajal võib ta olla tipp-spetsialist oma erialal ja teha tööd nagu mees,» lisas Oviir.

Tänavune aasta ema on Harju maakohtu esinaine Helve Särgava, kes on kahe poja ja ühe tütre ema ning kuue lapse vanaema.

«Koos abikaasa Juhaniga on nad loonud toetava pere, sooja kodu oma perele, olnud eeskujuks paljudele-paljudele teistele,» tõi Oviir välja.

Särgavale anti üle aunimetusega kaasnev hõbesõlg ning käsitööna valminud tekk.

«Kui minuni jõudis sõnum aasta emast, siis kuigi ma pean end suhteliselt sõnakaks inimeseks, muutusin tol hetkel täiesti sõnatuks. Ma arvan, et iga ema, iga vanaema või tädi võiks olla aasta ema, kui ta on kasvatanud üles ühegi lapse. Eesti riigile on iga laps äärmiselt oluline,» toonitas Särgava, kelle sõnul on emaks olemine suur rõõm igale naisele. See aga ei tähenda, et ei oleks kurbushetki.

«See kõik on nii väike, kui võrdleme seda rõõmu, kui oled üles kasvatanud kolm töökat ja toredat last,» ütles Särgava, kes peab oluliseks, et lapsed oleks töökad, korralikud ja Eesti riigile vajalikud inimesed.

Ta lisas, et kui töökarjäär ükskord lõppeb, siis lapsed ja lapselapsed jäävad oma ema alatiseks meenutama. «Nende jaoks sa jääd elama igavesti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles