Milliseid komplimente ei tasuks naistele teha?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kellele ei meeldiks komplimendid? Need teevad iga naise tuju heaks, aga seda vaid juhull, kui mees n-ö valedele nuppudele ei vajuta.

Modern Man uuris naistelt, milliseid komplimente mehed on neile teinud ja milliseid ei tahaks nad enam iial uuesti kuulda. 

«Oh, sul on eriti suur rinnakorv!»

Üks naine kuulis taolist lauset mehelt, kui nad olid neljandat korda kohtingul ja asjad kiskusid juba õige kuumaks. Naine polnud kindel, kas mees üritas tema rindade kohta midagi ilusat öelda, kuid viimasel hetkel muutus häbelikuks. Fakt on see, et ükski naine ei taha oma keha kohta kuulda sõna «suur», selle alla käib ka naise rindadest rääkimist.

«Mu ema ütles, et sa oled parim tüdruksõber, keda ma talle siiani tutvustanud olen.»

Hea küll, naine saab aru, et ta on mehe ema poolehoiu võitnud. Aga see lause on mitmel põhjusel imelik. Esiteks on veider see, et sina ja su ema võrdlete su praegust naist eelmistega. Teiseks sõna «siiani» viitaks justkui sellele, et sul on plaanis veel mitmeid naisi emale tutvustada. Pea meeles, et võrdlused pole kunagi head, seega ürita neid pigem vältida. Kui tahad naisele öelda, et ta meeldib su emale, siis täpselt nii ütlegi: «Sa meeldid mu emale.»

«Oled sa kindel, et sa ei taha lapsi saada? Su puusad on ju selleks loodud.»

Üks naine ütles, et täpselt sellise «komplimendi» tegi temale üks mees kohtingul olles. Enamik mehi peaksid teadma, et naise puusadest rääkimine ei ole naiste poolt aktsepteeritav. Sa võid neid küll imetleda, aga jäta mõned asjad meelde: 1) naine ütles sulle, et ta ei taha saada lapsi, järelikult on see praegu tema otsus; tema kehakuju ei mõjuta seda, kas ta tahab lapsi või mitte; 2) kas sa tahad öelda, et naisel on suured puusad? Põhimõtteliselt võid talle öelda, et ta on paks, naine saab sellest samamoodi aru.

«Su sääred on hirmuäratavad.»

Mees mõtles seda tegelikult komplimendina, sest naine tegeles jooksmisega. Kuigi on väga kena, kui keegi su lihaseid ja trimmis keha imetleb, muutub olukord täielikult siis, kui sõna «hirmuäratav» lipsab lausesse. Ürita vältida omadussõnu, mis tekitab naises tunde, et tema keha või välimusega on midagi tõsiselt korrast ära.

«Sa pole kõige ilusam naine, keda ma täna näinud olen, aga sul on oma stiil ja mulle meeldib su suhtumine.»

Mees, kes seda ühele naisele ütles, oli tõeliselt üllatunud, kui naine ta eemale tõukas, sest mehe sõnul see kompliment tavaliselt toimib. Mõnes mõttes on selline avameelsus värskendav, aga teisest küljest on taoline avaldus ebaviisakas. Isegi kui naine on stiilne ja laheda suhtumisega, jääb rohkem kõrvu ikkagi lause esimene pool, mis viitab sellele, et tema välimus ei avalda sulle muljet. Pigem ütle naisele, et ta näeb hea välja.

Siinkohal on paslik tuua aga ka üks näide sellest, kuidas negatiivne kompliment võib hästi välja kukkuda.

Nimelt ütles üks briti mees baaris ameeriklannale: «Mulle ei meeldi ameeriklased». Kaks aastat hiljem oli see paarike abielus. See on hea näide sellest, et kui soovid võrdlusi tuua, võta mingi väga üldine näide. Brittide ja ameeriklaste vahel toimub teatavasti juba pikemalt aega kultuurisõda ja taolise väitega lagedale tulek ei ole tegelikult suur üllatus, pigem muudab see vestluse mängulisemaks. Lisaks võib see ajendada naist sinu arvamust muutma, sest kellele ei meeldiks väljakutse?  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles