Lihtne rabarberihõrgutis emadepäevaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mari-Liis Ilover

Toidublogi «Siit nurgast ja sealt nurgast» autor ja Kalamaja Kokaklubi eestvedaja Mari-Liis Ilover pakub emadepäeva lauale koduse rabarberikoogi retsepti.

Emadepäeva lauda peaks kindlasti kaunistama üks armas ja kodune kook, millesse lisaks kõigele maitsvale on sisse pandud ka korralik kogus armastust ja kodusoojust. Kreemja täidisega ja magusate maasikatega kaunistatud rabarberikooki on nii lihtne valmistada, et sellega saavad väikese juhendamise abil hakkama isegi lapsed.

Toorjuustu-kondenspiimakook rabarberite ja maasikatega

12 lõiku

•    400 g pärmi-lehttainast

•    400 g maitsestamata toorjuustu

•    400 g suhkruga kondenspiima

•    5–6 rabarberivart

•     1 tl kardemoni

•    6 maasikat

•    mündi- või melissilehti

Rulli sulanud tainas õhemaks ja vooderda sellega võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred. Tükelda rabarberid ja puista põhjale. Sega toasoe toorjuust ja kondenspiim ühtlaseks kreemiks. Soovi korral lisa kardemon. Vala kreem rabarberitele. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit. Lase vormis täielikult jahtuda, kõige parem on lasta seista järgmise päevani külmkapis. Serveeri kooki pirukavormis või koogialusel. Kaunista maasikate ja mündi- või melissilehtedega ja asu maiustama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles