Miks võiks süüa spinatit?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spinat
Spinat Foto: SCANPIX

Spinat on supertoiduaine, milles on vähe kaloreid, palju kiud- ja toitaineid. Spinat mõjub hästi nahale ja juustele, lisaks muudab see luud tugevamaks. Spinat on hea kaaliumi, raua, magneesiumi allikas, selles peitub A-, K- D- ja E-vitamiine.

Spinatit võib lisada salatitele või süüa seda lihtsalt pearoa kõrvale. Spinat sobib hästi ka smuuti sisse. Järgnevalt on välja toodud kuus head põhjust, miks võiks rohkem spinatit süüa, kirjutab healthmeup.com.

Spinat kaitseb vähi eest

Spinatis on palju flavonoide, millel on vähivastased omadused. Need aeglustavad rakkude jagunemist inimese kõhus ja vähendavad ka nahavähi rakkude arvu. Uuringud on tõestanud, et spinat mängib olulist rolli ka eesnäärmevähi ennetamises.

Silmade tervis

Spinatis on karotenoidid, mis kaitsevad silma katarakti.

Luud

Spinatis on K-vitamiini, kaltsiumi ja magneesiumi. Kõiki neid toitaineid vajab keha selleks, et luud oleksid tugevad ja terved.

Nahk

Spinatis olev A-vitamiin aitab naha tervist paremaks muuta, pakkudes nahale niisutust. See mõjub hästi ka erinevate probleemidega võitlemiseks, näiteks akne, kortsude, psoriaasi jm puhul.

Tugevdab immuunsüsteemi

Spinati söömine muudab üldiselt tervise tugevamaks ja kindlustab, et valgete vereliblede tase oleks normis. Valged verelibled aitavad põletikega võidelda ja hoiavad immuunsüsteemi korras.

Ennetab väsimust

Spinat on kofeiinist tervislikum ja parem valik, kui soovite väsimusega võidelda. Spinati söömine tõstab energiataset ja vähendab väsimust. Spinatis olev raua kogus suurendab ka keha hapniku tootmist. Lisaks reguleerib spinat veresuhkru taset ja see aitab terve päeva vältel väsimust vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles