Kuus põhjust, miks tasuks treenida muusika saatel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Need, kes on käinud aeroobikatrennis või käivad jooksmas, kuulates oma lemmikmuusikat, teavad, et muusika muudab treenimise lõbusamaks ja hoogsamaks. Women's Health Magazine pani kirja kuus põhjust, miks tasuks trenni teha muusika saatel.

Muusika aitab tempot hoida

Teadlased on kindlaks teinud, et näiteks jalgratturid, kes kuulasid sõidu ajal muusikat, kurtsid hiljem vähem ebamugavustunde üle kui ratturid, kes treenisid vaikuses. Ekspertide sõnul kehtib sama jooksjate kohta: kui jooksusamm on muusikaga sünkroonis, on jooksutulemused paremad.

Teed rohkem trenni

Kui pead trenni lõpus veel viimaseid pingutusi tegema, pane muusika kõvemaks. Hiljuti läbi viidud uuring näitas, et kui helitugevus oli muusikat kuulates kõige kõrgem, suutsid naised rohkem raskeid harjutusi teha kui madalama helitugevusega.

Pead kauem vastu

Muusika kuulamine parandab vastupidavust koguni 15 protsenti, eriti cardio-treeningu puhul. Teadlased on nimelt välja selgitanud, et muusika kuulamine aitab intensiivse trenni ajal positiivset suhtumist hoida.

Tunned vähem väsimust

Oled märganud, et hea muusika muudab ka kõige raskema trenni nauditavamaks? Teadlased on kindlaks teinud, et muusika kuulamine tõmbab tähelepanu ära sellelt, kui kõvasti sa trenni teed ja tänu muusikale oled pärast trenni ka vähem väsinud.

Näed paremaid tulemusi

Veel on uuringud näidanud, et kui inimesed on ise valinud muusika, mida trenni ajal kuulata, siis pärast nelja nädalat regulaarset treenimist on nende tulemused paremad kui neil, kes muusikat ei kuulanud. Vaata oma muusikavalik enne trenni üle, siis ei pea sa trenni käigus kulutama aega lemmiklaulude otsimisele.

Muusika kuulamine aitab trennist taastuda

Teadlased on avastanud, et sportalsed, kes on trennist taastumise ajal kuulanud motiveerivaid laule, jätkasid tõenäolisemalt treeningutega, taastusid raskest trennist kiiremini kui need, kes muusikat ei kuulanud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles