Kaja Kallas: emarolli suurimad väljakutsed on seotud väsimusega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Poliitik ja ema Kaja Kallas rääkis ajakirjale Naised, millised on olnud emaks saamise juures kõige suuremad rõõmud ja väljakutsed. Kui rõõmu leiab ta palju väikestest asjadest, mida on tore koos lapsega läbi elada, siis raskuste seast tõuseb esile väsimus.

Nõnda on olnud Kaja Kallase suurimaks väljakutseks need olukorras, kui ta on ise olnud väsinud, ent on olnud sunnitud enda vajadused unustama või tagaplaanile lükkama. «Eriti rasked on ajad, kui ööd on pisikese tõttu magamata ja kohal on haigused. Ka jonnidega toimetulek nõuab parasjagu läbirääkimisoskust ja seesmist rahu,» teab ta.

Kord külas sattus Kaja sirvima ühe Soome autori raamatut, kus oli nimekiri kümnest emasid peamiselt valdavast emotsioonist. «Neist esimene oli väsimus, teine armastus, kolmas viha, neljas süütunne ja viies rõõm,» meenutas ta. «Ma ei tea, kas see järjekord just täpselt õige on, aga mingi tõetera on selles nimekirjas kindlasti.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles