Kümne lapse ema: laste kasvatamisel on paarisuhe rahast tähtsam

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Konverentsil «Tahan last, aga normaalset meest ei ole!» kõneles kümne lapse ema Külvi Kivisild, kui palju rikastavad lapsed tema elu ja kiitis seejuures ka oma abikaasat, kes oskab peret hoida.

Pereema sõnul võib ju mehel olla omadusi, millega ei saa päris rahul olla, kuid ta vaatab sellest mööda, sest see pole oluline. Keskenduda tuleb headele omadustele.

«Paarisuhe on perekonnaelu alus,» nentis Kivisild ja toonitas, kui oluline on hea pere loomisel mehe ja naise vaheline läbisaamine. «Loomulikult on raha vaja, et lapsi kasvatada, aga tähtsam on see õhkkond. Toomas on see mees, kellega ma olen alati saanud kõigest rääkida. Näiteks siis, kui esimese lapsega koju tulin, siis mõtlesin, et mida ma selle lapsega teen, aga Toomas teadis, mida teha.»

Pereisa on alati naist toetanud ja lastekasvatamisest osa võtnud. «Meil ei ole tabuteemasid, oleme kõik läbi rääkinud ja oleme koos saanud vanemaks. Mida vanemaks, seda õnnelikumaks,» tõdes Kivisild.

«Kuidas seda paarisuhet hoida? Oleme sellega teadlikult tegelenud,» märkis pereema ja soovitas ka teistel pere hoidmiseks just omavahelise läbisaamise eest hoolitseda. Näiteks on neil komme, et kui pärast tööd on tuju väga paha ning oleks vaja rääkida, siis lähevad nad kahekesi autoga sõitma, et saaks segamatult rääkida.

Kui esimene laps sündis, oli Külvi Kivisild 18-aastane, aga teadis enda sõnul väga selgelt, et vastutab koos oma mehega selle eest, et lastest kasvaks korralikud kodanikud. «Sellel mehel võib olla mitmeid mittenormaalseid omadusi, millega ma ei tegele,» viitas ta konverentsi pealkirjast tulnud teemapüstitusele. «Soovin teile julgust ja armastust, leida igas mehes ja naises üles need normaalsed omadused. Kõigil on vigu, ideaalseid inimesi ei ole,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles