Hüva nõu, kuidas end rohkem jooksma sundida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õhtul oled surmkindel, et hommikul ärkad reipalt ja lähed kindlasti jooksma. Ärgates pole aga õhtusest lubadusest sooja ega külma ja vajutad äratuse kergekäeliselt kinni. Mis siis sunniks sind sooja telki alt välja, et varahommikul üks tiir teha? Ikka motivatsioon!

Kui sul on hommikuti raske jooksma minekuks motivatsiooni leida, võib abi olla mõnest nipist, et see tore hommikune rituaal enda jaoks meeldivamaks muuta, kirjutab Fitnea.

Jookse koos sõpradega

Kui sul on vähegi võimalik, lepi naabri või lähedal elava sõbraga kokku, et jooksete koos. Treeningpartnerist on väga palju kasu, sest kahtlemata tuleb vahepeal ette hetki, kui vajad kellegi tuge. Lisaks tunned kohustus oma lubadusest kinni pidada ja kui hakkad vabandusi otsima, sunnivad häbi ja süümepiinad sind end maast lahti ajama.

Uuenda oma jooksumarsruuti

Paljud jooksjad tüdinevad ühest ja samast teekonnast, mis võib küll olla mõnevõrra mugav, ent ei paku mõne aja pärast enam midagi huvitavat. Jälle see haukuv koer rohelise aia taga, jälle see kaevuauk kolmandal ristmikul. Kui teekond on igav, otsi võimalusi, kuidas oma jooksumarsruuti muuta nii, et huvi ja motivatsioon säiliksid. Kui võimalik, võid aeg-ajalt joosta ka jooksulindil, mis pakub õues jooksmisele vaheldust.

Kuula muusikat

Kui sa seda varem pole proovinud, siis nüüd oleks küll aeg. Pole saladus, et kaasakiskuv muusika tekitab tantsutuju ka siis, kui oled väsinud. Muusikal on meeleolule erakordselt tugev mõju, selle ärakasutamine on ainult mõistlik. Koosta endale esitusloend tempokate lemmiklugudega, mis aitavad sul kauem joosta. Teatud lood kutsuvad esile häid mälestusi ja tundeid ning nende abil võid palju motivatsiooni juurde saada. Kiirema tempo ajal võid tunda, et on lihtsam kiiresti joosta.

Et muusika ei segaks jooksu, on vaja mugavaid ja parajaid kõrvaklappe, mis püsiks kõrvades. Abi võib olla peapaelast, mis ei lase neil välja kukkuda.

Paranda oma vaimset võimekust

Kuigi jooksmine väsitab füüsiliselt, teeb see vaimu erksaks. Jooksmine parandab une kvaliteeti, leevendab stressi, vähendab depressiooni ja mõjub rahustavalt. Ajule meeldib see, kui sa jooksed, väidavad eksperdid. See aitab sul igapäevaprobleemidest eemale saada ja oma elu kõrvalseisja pilguga vaadata. See on nagu liikuv meditatsioon, mis aitab õigetele asjadele keskenduda. Vat see juba on miski, mille nimel end hommikul pehme padja pealt üles ajada.

Mõtle oma eesmärgile

Kui su eesmärgiks on kaalu langetada, kujuta ette oma ujumisriideid või lemmikriietuseset, mida plaanid salenedes kandma hakata. Võid selle ka oma voodi kõrvale nähtavale kohale panna, et hommikul unisena tuleks kohe meelde, mis su plaan oli. Jooksmine mitte ainult ei muuda välimust paremaks, see ka tõstab su enesekindlust ja tuju. Kujutluspilt saledamast ja tugevamast kehast aitab motivatsiooni säilitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles