Milliseid toiduaineid väldivad personaaltreenerid?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaan: see magus ja mahe vili sisaldab tublisti kaaliumi, mida on vaja lihaskontraktsiooniks. Veel on banaanis bromelaani, mis aitab toota testosterooni.
Banaan: see magus ja mahe vili sisaldab tublisti kaaliumi, mida on vaja lihaskontraktsiooniks. Veel on banaanis bromelaani, mis aitab toota testosterooni. Foto: SCANPIX

Women's Health Magazine uuris kuulsuste personaaltreeneritelt, milliseid toiduained nemad oma menüüsse ei luba. Kuigi paljud mainitud toiduained olid sellised, mida kaalulangetajatel soovitatakse vältida, oli personaaltreenerite vastuste seas ka neid, mis olid tõeliselt üllatavad.

Steve Moyer ja Yumi Lee: pole oluline mida sa sööd, vaid kui palju sa sööd

Personaaltreener Steve Moyer väldib üldiselt transrasvu, kuid sellest enam jälgib ta oma toiduportsjonite suurust - kui ükskõik millise toiduainega üle pingutada, siis võid kaalutõusus kindel olla. Moyer lisas, et loomulikult peaks tarbitav toit olema ikka tervislik.

Yumi Lee, kes on treeninud näiteks Jessica Albat, arvab samuti, et inimesed peaksid järgima 80/20 reeglit, et hoida tervislikku kehakaalu. «Sa ei saa olla 100 protsenti täis kogu aeg, aga sa saad olla 80 protsenti täis,» sõnas Lee.

Tara Stiles ja Tim Rich: vältida tuleks alkoholi

Joogatreener Tara Stiles ütles, et keegi ei taha seda tavaliselt kuulda, ent selleks, et su keha toimiks optimaalselt ja näeks imeline ning nooruslik välja, tuleks vältida alkoholi tarbimist.

Ka personaaltreener Tim Rich nõustus, et alkohol tuleks oma menüüst välja jätta, sest see pole muud kui «tühjad kalorid». Rich soovitab kõigepealt olla 21 päeva ilma ühegi alkohoolse joogita ja seejärel lubada endale paar jooki nädalas. Tema joob enda sõnul vaid «mõned õlled kuus».

Harley Pasternak: minu menüüst puuduvad viinamarjad ja banaanid

Harley Pasternak, kes on treeninud Katy Perryt ja Lady Gagat, ütles, et «kellegi eluiga ei lühene, kui nad söövad viinamarju ja banaane», ent tema soovitab oma klientidel eelistada tervislikumaid puuvilju. «Mina soovitan oma klientidel süüa puuvilju, millel on kas söödav koor, söödavad seemned või tsitruselisi. Enamik kiudaineid peitub just puuviljade koores. Kuna banaanis pole palju kiudaineid, siis ei hoia see ka kõhtu pikalt täis. Viinamarjades on aga eriline suhkur, mis on ilmselt kõige kõrgem glükeemiline magusaine, mida sisse süüa,» sõnas Pasternak.

Jeanette Jenkins, Jackie Warner ja Valerie Waters: hoiduge töödeldud toiduainetest, eriti rafineeritud süsivesikutest

Valerie Waters, kelle klientide hulka kuulub näiteks Jessica Biel, sõnas, et tema jälgib laialt levinud põhimõtet - kui toidu koostises on aineid, mis on sulle võõrad või mida sa ei oska hääldada, siis ei peaks seda ilmselt sööma. Jackie Warner ütles, et inimesed võiksid mõista, et sai, küpsised, pagaritooted jms sisaldavad suhkrut. «Kohe, kui need söögid su organismi jõuavad, muudetakse need suhkruks ja seejärel rasvaks,» selgitas Warner. Jeanette Jenkins, kes treenib lauljanna Kelly Rowlandit, lausus, et hoidub töödeldud toiduainetest, sest need tekitavad kehas põletikku ja suurendavad haiguste riski.

John Damon: väldin limonaade, ka lahjasid

John Damon, kelle klientideks on Whitney Port ja Kristin Cavallari, ütles, et menüüst tasuks täielikult välja jätta erinevad limonaadid, kaasa arvatud dieetlimonaadid. Limonaadi joomist seostatakse mitmete terviseprobleemidega nagu hammaste lagunemine, luude hõrenemine ja kõrge vererõhuga. Lisaks on limonaadis palju suhkrut.

Jackie Warner: kui tahad kaalus alla võtta, väldi jogurtit

Jackie Warner ütles, et need, kes soovivad lisakilodest vabaneda, peaksid oma menüüst välja jätma jogurti. Tavalistes jogurtites on siiski palju suhkrut ja Warneri sõnul on see põhjuseks, miks USAs on nii palju ülekaalulisi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles