Viiskümmend paremat Eesti restorani teada

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pädaste mõisas: Alexandri restoran kuulutati parimaks kõrgema klassi söögikohtade kategoorias.
Pädaste mõisas: Alexandri restoran kuulutati parimaks kõrgema klassi söögikohtade kategoorias. Foto: Marina Puškar

Juba kolmandat aastat valis portaal Eesti Maitsed välja Eesti 50 paremat restorani. Tänavuste tippude selgitamisel-hääletamisel osalesid lisaks restoraniproffidele ja toiduajakirjanikele  rahvusvaheliselt tunnustatud toidukriitikud.


Erinevalt läinud kordadest kuulutati parimad söögikohad seekord välja neljas kategoorias. Fine dining’u ehk kõrgema klassi restoranidest tuli esimeseks Pädaste mõisa Alexander, järgnesid Ö ja Tchaikovsky. Tallinnas kuulus võit uustulnukana kohe tippu jõudnud Mooni kohvikule Ribe ja La Bottega restorani ees.

Tartus läks esikoht kohvikule Crepp, teiseks tuli Truffe kohvik ja kolmandaks Dorpati restoran. Eraldi, paremusjärjestuseta, tõsteti esile ka kümme paremat ehedalt eestimaist toidukohta, nende seas näiteks Altja kõrts, Kolkja sibularestoran, Lümanda söögimaja, Sangaste Rukki Maja, Tammuri talurestoran, aga ka Arteri kokkamisveerus oma hõrgutiste retsepte jagava Merrit Kiho Kolga-Aabla kodurestoran MerMer jt.

Täielikku ülevaadet parimatest restoranidest vaata aadressilt www.eestimaitsed.com. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles