Ingrid Rüütel: oleme viimasel ajal perenaisi vähe väärtustanud

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Rüütel
Ingrid Rüütel Foto: parnupostimees.ee

Presidendiproua ja folklorist Ingrid Rüütel peab Eesti Naise juubelinumbris oluliseks toonitada, et eesti naised on rasketel aegadel hakkama saanud ka kõigi olude kiuste ja elu edasi viinud.

Eestlannade tugevus on Rüütli sõnul olnud eelkõige vastutustunne ja stressitaluvus. «Eesti emad on kandnud oma pered ka läbi selliste ajalooperioodide, kus isad pole saanud oma perele toeks olla,» sõnab ta. «Oskar Loorits on öelnud: eesti emade hingelaadis ja koduarmastuses on kõige suurem tagatis eestluse elujõule. Ema on perekonna süda ja perekond riigi süda.»

Rüütel selgitab, et kõik inimesed on erinevad, samuti ka naised. Igaüks peab elama oma parema äratundmise järgi ja kes soovib poliitiku- ja juhirolli, võiks olla julge ja järgida oma kutsumust. «Samas on naisi, kellele sobib ja meeldib just pereema, sh suure pere ema ja koduperenaise roll,» lisab ta. «Oleme viimasel ajal seda vist liiga vähe väärtustanud ja isegi alaväärtustanud. Sellised naised on Eestile samuti väga vajalikud ja nad väärivad austust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles