Viis küsimust ja vastust naise privaatseima koha kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõne küsimuse sõnastamine võib olla naisele liiga piinlik, isegi kui arst on väga sõbralik ja jutuka loomuga.

Et olukorda naistele lihtsamaks teha, küsis You Beauty naistearstide käest, millised on neile kõige sagedamini esitatud küsimused.

Kas sünnitusega muutub tupp suuremaks või venib välja?

Jah, sünnituse käigus tupp paratamatult venib, kuid tupelihased ongi võimelised laienema ja kokku tõmbuma. Keskmiselt on naise tupp 7-10 cm pikk, kuid seksuaalse erutuse korral võib see laieneda kuni 200 protsenti. Teisisõnu on naise tupp väga elastne.

Naised muretsevad sageli selle pärast, kas pärast lapse saamist võib tunnetus intiimpiirkonnas kaduda, kuid tegelikult juhtub seda harva. Tupelihaseid saab treenida juba raseduse ajal, et taastumine oleks kiirem. Selleks on Kegeli ehk vaagnapõhjalihaste harjutused, mida naistele pärast sünnitust soovitatakse.

Mis põhjustab tupe kuivust?

Selle taga võib olla arvukalt põhjuseid ja suuremalt jaolt ei anna ükski neist muretsemiseks põhjust. Enamasti on see probleem menopausi jõudnud naistel, kel on madal östrogeenitase. Kuivust võib põhjustada ka antibeebipillide või antihistamiinikumide tarbimine.

Tupe kuivus võib seksuaalvahekorra naisele valulikuks teha. Et seda vältida, võiks rohkem tähelepanu pöörata eelmängule, et keha saaks aega seksiks valmistuda. Palju abi võib olla veepõhisest libestist.

Kas tupp muudab kuu jooksul lõhna?

Naise tupp lõhnab veidi enne ovulatsiooni veidi magusamalt ja tugevamat kui muidu. Seda loomulikult partneri ligi meelitamiseks, et tekiks võimalus rasestuda. Lõhn muutub ka menstruatsiooni ajal ja muudel juhtudel, kui muutub tupe pH.

Kas midagi võib tuppe ära kaduda?

Mitte päris. Kondoom või tampoon võib küll minna nii sügavale tuppe, et selle eemaldamiseks on vaja arsti abi, kuid pole ohtu, et midagi nii lihtsalt edasi sinu organismi satuks.

Mõnikord pöörduvad naised arsti poole murega, et tupest tuleb halba lõhna või verist eritist ning siis tuleb välja, et naine on unustanud juba mõnda aega tagasi tampooni välja võtta.

Kas bikiinipiirkonna vahatamine võib olla ohtlik?

Kubemekarvadel on oma eesmärk, takistades vahekorra ajal naha hõõrdumist. Tänapäeval eelistatakse karvavaba või osalise karvakasvuga bikiinipiirkonda, millest pole midagi halba, kuid iluhooldusi tehes peaks naine teadma, millega ta riskib. Näiteks, kui vahatamas käiakse ilusalongis, siis tasub tähele panna, et vahendid oleksid puhtad ja et poleks võimalust, et kasutatakse erinevatel klientidel sama vaha. Selles võib pesitseda baktereid ja seeni. Raseerimisega on alati oht endale sisse lõigata ning laserepilatsioon võib mõnikord põhjustada põletusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles