Kuidas tuua elevust süngesse ja maha jahtunud suhtesse?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kevade algus on imeline aeg. Talvine rusuv ja sünge meeleolu hajub ja asendub elevusttekitava rõõmutundega. Lilled õitsevad, linnud laulavad, aga uue värvingu saab kogu elu, mis talvekuudel tundus jube hall ja igav. Suhetes on samuti nagu aastaajad ehk perioodid, mis üksteisest erinevad.

Pika mõõna ajal tekib tunne, et lootust enam polegi. Milleks pingutada, kui partneri silmis enam sädet ei näe? Tegelikult võib ka suhtes tulla uus kevad. On vaid üks oluline erinevus – aastaajad vahetuvad iseenesest, suhtes pead sa selle nimel pisut pingutama, kirjutab Fox Newsi ajakiri.

Siin on mõned nõuanded, kuidas suhtesse kevad tagasi tuua.

  • Muutus on pidev

Nii nagu aastaajad, muutuvad ka suhted. Ära lase end heidutada sellest, et mõnikord on raske. Kriisid on suhte loomulik osa.

  • Oluline on suhtumine

Mujal tundub muru ikka rohelisem, kuid kui lähemalt vaatad, hakkad paremini vigu märkama.

  • Mõtetel on jõud

Kõige suurem osa muutustest sõltub sinu suhtumisest. Uuringud on näidanud, et tunded on tingitud eelkõige mõtteviisist, kuid mõtteid on võimalik muuta. Kui sa tõesti tahad oma suhtesse rohkem positiivsust tuua, siis võiks selline olla ka su suhtumine.

  • Haara ohjad!

Selle asemel, et partneri initsiatiivi oodata, hakka ise tegutsema. Ole tema vastu tavapärasest lahkem, ole vastutulelikum, soojem, võrgutavam. Positiivsele teole järgneb positiivne reaktsioon.

  • Väikesed asjad on olulised

Suhte turgutamiseks pole vaja drastilisi muutusi. Väikeseid muudatusi on sul lihtsam ellu viia ning tegelikult on neil suhtele suur mõju.

Kui suhe on jahenenud, võib jääda mulje, et tagasiteed enam ei ole. Tegelikult on küll, kuid selleks pead sa seda ise tahtma. Õige suhtumise abil saad sellega hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles