Neli koristamisnippi, mida sa enne ei teadnud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koristusnipid kuluvad igale perenaisele marjaks ära, sest muudavad elu tunduvalt lihtsamaks. Today.com pani kirja mõned koristusnipid, mida paljud naised ei tea.

Tahad, et toas oleks valgem? Pühi lambipirnidelt tolm ära!

Kui koristad kodu ja pühid tolmu, ära unusta ka lambipirne puhtaks pühida. Eksperide sõnul annab tolmune lambipirn 20 protsenti vähem valgust kui puhas pirn. Selleks, et lambipirnid oleksid säravalt puhtad, pühi neid veidike niiske mikrokiudlapiga.

Vaip saab puhtamaks, kui liigutada tolmuimejat aegluubis

Vaibad ja vaipkatted on uhiuuena ilusad ning jala all mõnusad. Ent liiga intensiivne koristamine võib need kiirelt inetuks muuta. Eksperdid soovitavad tolmuimejaga vaipu puhastada võimalikult aeglaste liigutustega: tee ühe koha peal mitu korda aeglaselt sama liigutust, sel viisil võid kindel olla, et põrandakate saab puhtaks. Aeglane koristamine eemaldab kuni 85 protsenti tolmu ja allergeene.

Anna antibakteriaalsetele vahenditele aega mõjuda

Antibakteriaalsed puhastusvahendid on tõhusad vaid siis, kui lasta neil veidike aega mõjuda. Antibakteriaalse vahendi pihustamine ja seejärel kohe pühkimine teeb rohkem kahju kui kasu, sest bakterid on endiselt elus ja sa hõõrud need lihtsalt laiali. Kui piserdad bakteritele antibakteriaalset vahendit ja pühid selle kohe ära, võivad bakterid ajapikku puhastusvahendile immuunseks muutuda. Eksperdid soovitavad kindlasti lugeda antibakteriaalsete puhastusvahendite kasutusjuhendeid.

Ahi puhtaks sooda ja äädikaga

Ära kasuta keemiat sisaldavaid puhastusvahendeid ahju pesemiseks. Ahju saab särama lüüa ka sooda ja äädika abil. Puista ahju soodat ja piserda seejärel sooda peale äädikat. Nende kahe segu hakkab mullitama ja muudab kõrbenud toidu eemaldamise lihtsamaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles