Jõusaal palus rasedal naisel riided vahetada või lahkuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Rase Melissa Mantor külastas jõusaali Planet Fitness, et veidike trenni teha. Kahjuks jäi Mantori treening lühikeseks, sest jõusaali töötaja palus naisel pärast 10-minutilist jooksutrenni kas riided vahetada või jõusaalist lahkuda. Nimelt olevat naise riietus olnud vastuolus jõusaali sisekorrareeglitega ja joostes tõusis tema särgike veidike üles, paljastades raseda kõhu.

«Planet Fitness reklaamib end kui koht, kus ei arvustata ega kritiseerita. Ometi pole ma end kunagi varem veel niivõrd halvasti tundnud,» rääkis Mantor portaalile Yahoo! Shine.

31-aastane Mantor, kes on selle jõusaali külastaja olnud juba kolm aastat, ütles, et varem pole tema riietus seal probleeme tekitanud. Naine olevat sel konkreetsel õhtul kandnud sama särgikest, mis oli tal seljas siis, kui jõusaal tegi temast kliendikaardi jaoks foto.

«Minu jaoks mõjus kõige masendavamalt see, et jõusaali minekuks on sageli raske motivatsiooni leida, vahet pole, kas oled rase või mitte. Sa lähed jõusaali selleks, et oma enesetunnet ja tervist parandada. Viimane asi, mida sa kuulda tahad, on see, et su keha, mille eest sa üritad hoolt kanda, on kellegi jaoks solvav ja seda tuleks varjata,» sõnas Mantor.

Planet Fitnessi peakontorist öeldi, et nende firma reeglite järgi on jõusaalis keelatud kanda teksaseid, saapaid ja paljastavaid rõivaid. See Planet Fitnessi jõusaal, mille klient on Mantor, keelab ka kõhtu paljastavate riiete kandmist.

Kuna see oli esimene raseduse ajal, kui Mantor jõusaali külastas, pani antud vahejuhtum teda mõtlema, kas põhjuseks võis olla see, et ta on lapseootel. «Ma ise tunnen küll, et mulle läheneti just sel põhjusel, et olen rase. Varem pole sellist asja juhtunud. Miks just nüüd?» imestas naine.

Jõusaali töötaja pakkus Mantorile ka T-särki, et naine saaks oma treeningut jätkata, kuid pakutud särk oli mõeldud meestele ja oli liiga suur suurus. «See oli minu jaoks samuti alandav,» ütles Mantor. «See tegi asja vaid hullemaks. Ma ei peaks tundma, et mu keha on nii vastik, et seda tuleb niivõrd suure särgiga varjata.» Kuna naise jaoks oli see olukord piinlik, võttis ta oma asjad ja lahkus jõusaalist.

Paar päeva hiljem tühistas Mantor oma kliendikaardi antud jõusaalis ja üritas kätte saada jõusaali juhatajat, et temaga sellest sündmusest rääkida. Lõpuks helistati naisele Planet Fitnessi peakontorist, vabandati ja pakuti, et naine võib paar kuud tasuta trennis käia.

Mantori sõnul pole ta huvitatud enam sama jõusaali külastamisest. Ta polnud intervjuu andmise hetkel kindel, kas asi võib ka kohtusse jõuda, kuid ta tahab, et see lugu jõuaks laiema publikuni. «Ma kavatsen naiste õiguste eest seista, eriti rasedate naiste,» lausus Mantor. «Antud jõusaal võiks mõista, et nad ei tohi inimestega sel viisil käituda.»

Planet Fitnessi esindaja ütles, et nad üritavad üle vaadata riietusele kehtivad reeglid ja neid muuta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles