Suurimad vead, mida juuksesirgendajat kasutades tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Olgem ausad, kõige ideaalsemad soengud sünnivad juuksurisalongides. Kui soovid kodus oma juuksed teha täiesti sirgeks, siis on selleks kõige lihtsam viis sirgendaja kasutamine. Kui oled leidnud omale sobiva juuksesirgendaja, veendu, et oleksid teadlik ka allpool toodud vigadest, mida tasuks sirgendajat kasutades vältida.

Viga: sa ei kasuta kuumakaitset

Juukseid kahjustab tohutult see, kui sa ei pihusta neile enne sirgendaja kasutamist kuumakaitset, kirjutab Women's Health Magazine. Tegelikult kehtib see kõigi vahendite kohta, mis kasutavad juuste töötlemiseks kuumust. Enne sirgendaja kasutamist peaksid juuksed olema puhtad ja kuivad, seejärel tuleks neile pihustada kuumakaitset ja alles siis sirgendada.

Viga: kasutad kõige madalamat kuumust

Ilmselt mõtled, et kuna kuumus kahjustab niigi juukseid, siis oleks mõistlik kasutada kõige madalamat kuumust. Kuigi see võib tunduda vastuoluline, on parem kasutada keskmist või kõrget kuumust (keskmist kui tegemist on normaalsete juustega, kõrget kui juuksed on paksud). Madala kuumusega võib juhtuda, et pead ühte kohta mitu korda üle tegema, et see oleks ideaalselt sirge. Kõrgema temperatuuriga suureneb võimalus, et saad juba ühe korraga kiharad sirgeks.

Viga: tõmbad sirgendajat mööda juuksesalku allapoole

Sel viisil langevad sirged juuksed elutult alla. Pigem alusta võimalikult peanaha lähedalt ja sirgenda igat osa eraldi. Sel viisil on juustel ka veidike volüümi.

Viga: sa ei kasuta harja

Enne juuksesirgendaja kasutamist võiks kiharaid harjata, et sasipuntrad kõrvaldada. Sel viisil läheb sirgendamisprotsess sujuvamalt ja sa ei pea ühte kohta mitu korda üle tegema.

Viga: sa ei lase juustel jahtuda

Kuigi kuumus stiliseerib juukseid, aitab jahe õhk soengut kinnitada. Ära pane sirgeks tõmmatud juukseid kohe patsi, vaid lase neil pärast sirgendamist natuke aega jahtuda.

Viga: sa ei puhasta oma sirgendajat

Kuumakaitse ja teised juuksehooldustooted kinnituvad lõpuks su sirgendaja külge. Selleks, et jääkaineid järgmine kord juustele kahju ei teeks, tuleks oma sirgendajat regulaarselt puhastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles