Uus kuulsuste imedieet lubab süüa ainult lillasid toitusid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariah Carey
Mariah Carey Foto: SCANPIX

Hollywoodis on valla pääsenud uus pöörane trendidieet, mille kohaselt tohib süüa vaid lilla värvusega toitusid. Dieedi põhimõte ongi nii lihtne kui tundub – kõike, mis on lillaka varjundiga, võib süüa nii palju kui kulub.

Näiteks söövad lilla-dieedi pidajad punaseid kartuleid, mustikaid, lillat lillkapsast, lillasid porgandeid ja teisi selliseid vilju, mida võib lillaks pidada, vahendab Daily Mail.

Üks sellisest kuulsustest, kes lilladieedi populaarseks on muutnud, on 44-aastane Mariah Carey, kes on enda sõnul nõnda beebikilodest lahti saanud. Kolmel päeval nädalas sööb ta vaid ploome, viinamarju, baklažaane ja muud taolist.


Lilladieedi suurimaks plussiks peetakse seda, et lillat värvi taimedes on enamasti palju antotsüaniine. Need on võimsad antioksüdandid, mis kaitsevad rakke väliste kahjustuste eest ja võivad aidata vähki ennetada. Lisaks usutakse, et need aitavad nooruslikku välimust säilitada. Lilladieet lubab parandada südametervist ja anda palju energiat.

Eksperdid pole aga trendidieedi levikuga päris rahul. Toitumisspetsialist Elouise Bauskis kiidab küll lillat värvi viljade häid omadusi, kuid nendib, et toidulaual peaks olema kohta ka teist värvi toitudele. Keskendudes vaid lillale, on toitumine liiga ühekülgne ning muutub omakorda ebatervislikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles