Totrad asjad, mille pärast plikatirtsud kannatamatult naiseks sirgumist ootavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Väikesed tüdrukud ootavad kärsitult, et nad saaks juba ometigi suureks. Siis tekib ju võimalus nautida kõiki neid «hüvesid», mis on täiskasvanud naistel.

Suureks saades pole paljud neist asjadest enam sugugi sama suures hinnas kui lapsepõlves, kirjutab Huff Post.

«Tööriiete» kandmine. Väikese tüdrukuna tundus kontorikostüüm nii vinge. Nüüd hakkab see vastu, sest kostüümid on põhjendamatult ebamugavad. Parema meelega kannaks pükste asemel retuuse, aga kahjuks on see lubatud vaid väga väikestele tüdrukutele.

Poole ööni üleval olemine. Kui me olime väikesed, tundus, et öisel ajal toimub midagi maagilist. Küll oli alles tahtmine ise öelda, millal võiks magama minna. Täiskasvanuna hakkavad silmad kinni vajuma juba enne, kui lapsed on voodisse saadetud. Kui mõnikord õnnestubki kohe pärast neid magama minna, on see kuldaväärt öö, mil saab end üle pika aja välja puhata.

Kohvi joomine. Rituaalne kohvijoomine sõbrannadega tundub lastele nii põnev ja täiskasvanulik. Kui see ükskord päriselt elu osaks saab, pole see sugugi nii glamuurne, kui lapsena tundus. Kohv on kallis ja jätab suhu vastiku järelmaitse, aga juuakse seda enamasti vajadusest, et pärast järjekordset liiga nappi ööd mõtlemisvõime taastada.

Kohtingutel käimine. Tüdrukutele jäetakse mulje, et nad kohtavad kunagi üht kena romantilist noorhärrat, kes viib neid tantsima, teeb ilusaid komplimente ja kingib lõpuks särava sõrmuse. Kahjuks kogetakse juba varsti oma kirjakastis tutvumiskirju nähes, et romantilistest härrastest on asi kaugel.

«Päevad». Kuigi mõte kuupuhastustest tundub mõneti hirmutav, ootavad tüdrukud seda kannatamatult, sest nad tahavad ka juba «päris naiseks» saada. Kui nad teaks, kui valus ja vastik see on, ei ootaks nad seda sugugi nii suure elevusega.

Üksi elamine. Filmidest võib jääda plikatirtsudele mulje, et täiskasvanud naised on hirmus iseseisvad ja rikkad, elades üksi suures korteris. Ükskord, kui on tarvis oma elamist, tuleb tõdeda, et ka eraldi tuba ülerahvastatud ühikas on suur luksus.

Valimatu söömine. Plikatirts võib ju mõelda, et õhtusöögiks jäätise söömine on suurepärane idee, mida vanem keelab vaid kiusu pärast, kuid täiskasvanuks saades saabub selgus.

Lauatelefon tööl. Emal oli tööl oma telefon – oo, milline karjäärinaine! Nüüdseks on maailma nii palju muutnud, et suhtlemisvõimalusi on liigagi palju. Lauatelefon, mis sunnib kolleegide ees kõnelema, ei tundu enam sugugi nii lummav.

Kontsakingade kandmine. Kaunid kingad teevad kindlasti ka täiskasvanud naisele rõõmu. Kontsad on ju seksikad. Aga kui mõned ammud on kõnnitud, tuleb valu. Barbie ei pea riietudes plaani pidama, kui pikk maa on tal vaja täna jalgel läbida. Naisel ei jää aga muud üle, kui ta ei taha paljajalu koju minna.

Meikimine. Tüdrukuna tundus, et jumestamine on võluv rituaal ja ema teadmata oli ülipõnev tema huulepulka proovida. Mõned aastad hiljem läks elevus üle ja asendus tülpimusega, sest igapäevasest meikimisest sai tüütu kohustus. Kui nüüd oled peitepulgaga harjunud, siis näed ilma selleta välja «väsinud» või «haiglane». Pole seal midagi lõbusat.

Jalgade raseerimine. Reklaamidest jääb ju mulje, et kui naine oma jalgu raseerib, muutub ta kõige kaunimaks ja naiselikumaks olevuseks maa peal. Miks ei peakski seda ootama? Kui vaid tüdrukud teaks, et puberteedieaga saab alguse võitlus karvakasvuga, mis kestab elu lõpuni.

Rinnahoidja kandmine. Olgem ausad, ilma selleta on palju mõnusam olla!

Soengu muutmine. Ega naine ei igatsegi taga oma plikalikku paksu tukka ja takust hobusesaba, aga see, kui palju aega ja raha tegelikult kauni salongisoengu peale kulub, on lihtsalt masendav. Mõni ime siis, et glamuurne lokisoeng, mida tüdrukuna ihaldasime, jääb ka suureks saades kättesaamatuks.

Käekott. Kontsakingadega samaväärselt unistavad tüdrukud päris oma käekotist või portfellist, kus käivad tähtsad dokumendid ja huulepulk. Nüüd on selles kulunud nässakas peale hädavajalike meigivahendite ka tampoonid, arved, võib-olla ka kingad ja kellegi lutt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles