Staarid, kes näitavad eeskuju võistlus­rajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vapper naine: «Meeleheitel kodupere­naiste» staar
 Teri Hatcher valmistub
 Los Angelese külje all Malibus triatloni esimeseks alaks,
 ujumiseks.
Vapper naine: «Meeleheitel kodupere­naiste» staar Teri Hatcher valmistub Los Angelese külje all Malibus triatloni esimeseks alaks, ujumiseks. Foto: SCANPIX

Jooksmine on üks staaride lemmikalasid. Eriti meeldib kuulsustel end proovile panna selle kõige rängemas variandis, maratonijooksus. Nii lõpetas kunagine «Rannavalve» staar Pamela Anderson mullu New Yorgi maratoni ajaga 5:41.03 (45 523. koht). Andersoni sõnul meenutas kurnav ettevõtmine talle kohati lausa sünnitamist. Pärast jooksu puhkas ta voodis, jääkotid jalgadel.

Näitlejanna Katie Holmes osales 2007. aastal samal maratonil ning läbis raja pisut kiiremini, ajaga 5:29.58. Holmesi sõnul on ta alati armastanud joosta ja sedasi ka beebikilodest lahti saanud. Kui üldarvestuses jäi Holmes 34 300. kohale, siis naiste arvestuses oli ta 10 469. lõpetaja, kaotades esimesele naisele kolme tunni ja kuue minutiga. Jooks ei kurnanud teda nõnda nagu Andersoni: juba samal õhtul võis teda näha kontsadel tollase abikaasa Tom Cruise’i filmi esilinastusel.

Aasta hiljem läbis New Yorgi maratoni ka Kanada näitleja Ryan Reynolds, kes on tuntud näiteks filmist «Elusalt maetud» või komöödiasarjast «Kaks poissi, tüdruk ja pitsabaar». Seda, et ta päriselus sugugi vaid pitsasid sisse ei vohmi, näitab ka Reynoldsi lõpuaeg 3:50.22, millega ta teenis 9796. koha, kaotust võitjale tund ja 42 minutit. Reynoldsil oli joostes üllas eesmärk: ta soovis koguda raha Parkinsoni tõve käes kannatajatele.  

2009. aastal lõpetas New Yorgi maratoni ajaga 4:28.45 mitme Grammyga pärjatud lauljatar Alanis Morissette, kes sai 25 415. koha ning jäi esimesele naisele alla kahe tunniga. Peale jooksmise armastab Morissette tegelda jooga, kikkpoksi, Brasiilia võitluskunsti capoeira ja lohesurfiga, ka on ta osalenud triatlonidel. Samal aastal läbis New Yorgi maratoni USA näitleja Edward Norton, kellele aeg 3:48.01 andis uhke 10 246. koha. Filmides «Grand Budapest hotell» ja «Kaklusklubi» kaasa teinud Norton osales võistlusel selleks, et koguda raha Aafrika masai hõimu liikmetele.

Jalg krampis

Räpikuulsus P. Diddy läbis New Yorgi maratoni aga juba 2003. aastal, suur eesmärk peale pressimas – soov lüüa telekuulsuse Oprah Winfrey aega. Nimelt läbis Oprah 1994. aastal USA mereväe maratoni ajaga 4:29.20. Kuigi P. Diddy oli treeninud vaid kaks kuud ning võitles pool distantsi krampis jalaga, saavutas ta ikkagi oma eesmärgi ning lõpetas ajaga 4:14.54 (11 372. koht). Jaapani menukirjanik Haruki Murakami tõestas 2005. aastal New Yorgis, et ka sulesepad võivad sportlikud olla, ning lõpetas maratoni ajaga 4:12.17. Ta on seadnud eesmärgiks läbida üks maraton igal aastal.

Rokkbändi Red Hot Chili Peppers basskitarrist Flea läbis 2011. aastal Los Angelese maratoni ajaga 3:53.00 ning kogus sedaviisi raha muusikakoolile. Samal maratonil neli aastat tagasi osales ka bändi Offspring liige Dexter Holland, kelle lõppaeg oli pisut tagasihoidlikum, 5:21.24. Pärast jooksu pani muusik oma tossud aga oksjonile.

Vähiuuringute jaoks kogus jooksuga raha Iiri muusik Ronan Keating, kes osales 2008. aastal Londoni maratonil ning saavutas 9696. koha ajaga 3:59.44. Aasta hiljem ronis ta heategevuse nimel lausa Kilimanjaro tippu. Koos abikaasaga trenni tegev terava keelega telekokk Gordon Ramsay osales Londoni maratonil kaks aastat tagasi. Distantsi lõpetas toiduguru ajaga 4:26.21 (17 686. koht), kaotades kaasale 20 minutiga. Aasta hiljem oli mees juba platsis Hawaii raudmehe triatlonil, kus lõpetas põrgulikult raske teekonna ehk 3,86 km ujumist, 180,25 km rattasõitu ja täispika maratoni ajaga 14:04.48.

Naised kolmel alal

Tavapärane triatlongi on paljudele staaridele meeltmööda. Nii läbis kuulus lauljanna Jennifer Lopez 2008. aastal Nautica Malibu triatloni ajaga 2:23.38, kogudes raha Los Angelese lastehaigla jaoks. Lopezele oli rängimaks alaks ujumine, aga ta oli võtnud eesmärgiks jõuda finišisse kasvõi roomates. Samal võistlusel osales ka näitleja Matthew McConaughey, kes lõpetas ajaga 1:43.48, ning ka komöödiasarjast «Kaks ja pool meest» tuntuks saanud Jon Cryer, kelle lõppaeg oli 1:53.36. Aasta hiljem osales samal võistlusel «Meeleheitel koduperenaiste» staar Teri Hatcher, kes lõpetas ajaga 2:06.50.

Kuigi suusamaratonid ei ole kuulsuste seas nii populaarsed kui jooksuvõistlused, lõpetas Cambridge’i hertsoginna õde Pippa Middleton kaks aastat tagasi kurikuulsa Vasaloppeti 90 kilomeetrit ajaga 7:13.36 (7451. koht), mis andis naiste arvestuses 413. koha. Kaasa tegi ka Pippa vend James, kes lõpetas 26 minutit varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles