Marianne Mikko: palun naistel end mitte surnuks töötada

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko
Marianne Mikko Foto: Peeter Langovits/Postimees

Poliitik Marianne Mikko ütles Kroonikale antud intervjuus, et kaotas oma ema õige noorelt, sest emal oli liiga palju kohustusi ja ta oli liiga tubli. See ongi üks põhjustest, miks Mikko nii tuliselt naiste õigusi kaitseb.

«Soovitan naistel olla mitte liiga tubli. Soovitan naistel mitte kõiges tulla vastu oma ülemusele, oma mehele ja oma lastele,» sõnas ta. «Ei saa olla nii, et naine matab end kohustuste ja koormate alla. Vahel tuleb ausalt öelda, et see olukord käib minust üle.»

Marianne Mikko sõnul oli ta ema liiga vastutulelik ja jättis enese kõrvale. Vahel ütles ta ise emale, et mõnikord peab ütlema «ei», aga ema seda ei osanud. «Olen kohtunud paljude Eesti naistega, kes sooviksid olla Pipid, aga lõpuks on ikkagi Annikad. Eesti naised võiksid silmnähtavalt vähem teha ja adresseerida, et neil on tööd liiga palju.»

Poliitiku selgitusel ei koosne elu ainult kohustustest ja naine ei tohi laste annast nende alla matta. «Ma palun naistel end mitte surnuks töötada. Eesti riik vajab naiste tarkust nagu ei kunagi varem,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles