Millised toiduained aitavad kevadel organismi puhastada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteegitill
Apteegitill Foto: SCANPIX

Kas lisaks kodusele kevadpuhastusele tahaksid ka oma organismi puhastada? Unusta veidrad ja sageli ka tervisele ohtlikult mõjuvad paastud ning dieedid. Mürkainetest on võimalik ka kergemal ja tervislikumal moel vabaneda.

Lisa oma menüüsse vaid mõned kasulikud toiduained, mis aitavad organismis kevadpuhastust läbi viia, kirjutab Today.com.

Vesikress

Kevad on ideaalne aeg, mil oma menüüsse rohkelt värsket ja rohelist kraami lisada. Vesikress aitab mürgised ained kehast välja viia ning on väga kasulik. Toitumiseksperdi Frances Largeman-Rothi sõnul on vesikressis ühendeid, mis aitavad kehal vabaneda vähki tekitavatest ainetest. Largeman-Roth soovitab vesikressi panna salatitesse, võileiva vahele ja munaroogadesse. Ühes tassitäies vesikressis on umbes neli kalorit.

Artišokk

See lille meenutav köögivili aitab puhastada maksa ja käärsoolt. Artišokis on ka antioksüdante ning sel viljal on antibakteriaalne ja vähivastane toime. Kuna artišokis on ka palju kiudaineid ja selle söömine võtab kauem aega, aitab artišokk tervislikumalt toituda ja oma toiduvalikud põhjalikumalt läbi mõelda.

Rosmariin

See mündiperekonda kuuluv maitsetaim aitab samuti organismi puhastada. Rosmariin stimuleerib maksa ning võib suurendada sapi kogust, tänu millele uhutakse kehast välja mürkained. Rosmariinis on ka ühendeid, mis aitavad kehal toota antioksüdante, mis omakorda soodustavad keha puhastumist.

Punapeet

Peedis on rikkalikult betaiini, mis soodustab maksa tööd ja aitab mürkaineid kehast väljutada. Ekspertide sõnul mõjub betaiin hästi ka südamele.

Apteegitill

See kahvatu köögivili, mis on mõnusalt krõmpsuv ja kergelt magusa maitsega, annab seedeelundkonnale loomuliku tõuke. Apteegitill aitab suurendada maohapet, mis lagundab kõhus olevat toitu. Apteegitilli võib süüa toorelt või lisada seda hautistesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles