Millised töökohad võivad soodustada kaalutõusu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selle aasta alguses tehti ühe uuringuga kindlaks, et kõige rohkem võib ülekaalu tekitada veoautojuhi amet. Nüüd on aga kindlaks tehtud, et oluline pole vaid see, milline on su töö, vaid ka see, mis rolli sa oma töökohas mängid.

Uuringus osales 3022 erinevate valdkondade töötajat. Neilt kõigilt uuriti nende töö ja kehakaalu kohta, kirjutab Women's Health Magazine.

Näiteks selgus selline asi, 39 protsenti töötajatest – nii nais- kui meessoost – tunnistas, et on oma praegusel töökohal olles kaalus juurde võtnud. Võrdluseks võib öelda, et kõigest 16 protsenti ütles, et on oma praegusel ametikohal alla võtnud. 45 protsenti uuringus osalenutest sõnas, et nende kaal on samaks jäänud.

Asi läks aga tunduvalt huvitavamaks siis, kui teadlased hakkasid lähemalt vaatlema inimeste ametikohti. Tuli välja, et 44 protsenti juhtival kohal olevatest inimestest on kõrgemal positsioonil olles kaalus juurde võtnud. Vähem tähtsatel ametikohtadel olevatest inimestest ütles 38 protsenti, et nende kehakaal on tõusnud.

Kui uuriti konkreetselt, millise valdkonna esindajate puhul on kaalutõus kõige suurem, selgus, et selleks oli IT. Teisel kohal olid valitsuse ja ministeeriumite töötajad ning kolmandal finantssektori töötajad.

Uuringust tuli välja seegi, et naiste puhul on tööst tingitud kaalutõusu oht suurem kui meestel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles