Kümme asja, mida tasuks nädal enne pulmi vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui pulmadeni on jäänud vaid nädal või kaks aega, siis vaatab pruudile ilmselt vastu veel pikk nimekiri asjadest, mis tuleks ära teha. Selleks, et sind enne pulmi õigel teel hoida, toome omalt poolt välja aga nimekirja asjadest, mida tasuks pulmadele eelnevalt kindlasti vältida.

Uus juuksevärv

Eksperdid soovitavad vältida enne pulmi juuste värvimist, ka juhul, kui su juuksur on professionaal ega eksi kunagi, kirjutab MSN Living. Kunagi pole võimalik ette teada, kuidas juuksevärv võib mõjuda või kuidas see su nahatooniga kokku sobib. Kui soovid oma juustele veidike elu lisada, konsulteeri oma juuksuriga ja uuri, kuidas seda teha ilma juukseid värvimata.

Äärmuslikud juukselõikused

Kuna kleidi ja loori valimine toimuvad kuid enne pulmapäeva, peaks kogu selle protsessi käigus säilitama ühesugust soengut, sest uus soeng ei pruugi valitud kleidiga kokku sobida. Ekspertide hinnangul võib juukseid enne pulmi lõigata vaid paar sentimeetrit, see ei muuda oluliselt soengu välimust, kuid hoiab juukseid tervetena.

Alkoholi tarbimine

Pruudid võiksid meeles pidada, et alkoholis on palju kaloreid, seega tasuks alkoholi tarbimist enne pulmi vältida. Alkohol võib tekitada puhitustunnet ja muuda näo veidike pundunuks, lisaks võib alkohol mõjutada seedeelundkonda.

Uus treeningkava

Ka treeningkava ei tasuks enne pulmi muuta. Füüsilisest tegevusest tingitud lihasvalu ja vigastused võivad su tähtsa päeva ära rikkuda, seega tasuks jääda nende harjutuste juurde, mis on sulle tuttavad ja mida sa oskad teha. Kui soovid enne pulmi kaalus alla võtta, tasuks uue treeningkavaga alustada kõvasti enne seda, kui hakkad käima kleidiproovis. Kui soovid lihtsalt pulmadest tulenevat stressi vähendada, kutsu sõbranna kaasa ja minge koos jalutama.

Võltspäevitus

Solaarium ja spreipäevitus võivad ju tunduda kiire moodusena, kuidas enne pulmi oma nahale kena jume anda, kuid sellega tasuks ettevaatlik olla: solaariumi või spreipäevituse tulemusel võib jääda ka väga võlts jume. Eriti suur kontrast võib tekkida siis, kui paned selga valge pulmakleidi, sest valge rõhutab nahatooni. Kui soovid tõesti oma nahale jumet anda, kasuta kindlasti professionaalide abi ja ära mine asjaga liiale.

Meigi muutmine

Meigikunstniku Jodie Hazlewoodi sõnul juhtub tihti nii, et pruut satub viimasel hetkel paanikasse ja kardab, et tal on näos kas liiga palju või liiga vähe meiki. Seetõttu võiks enne tähtsat päeva, kui närvid pole veel viimse piirini pingul, proovida erinevaid variante. Pruut võiks lasta end erinevate meikidega ka pildistada, siis saab kõige parema ettekujutuse, kuidas üks või teine toon talle sobib.

Mahlapuhastus

Mõtle nii, et toit on kütus su kehale. Sul on tarvis kaloreid, et olla tähelepanelik ja pidada pulmapäeval võimalikult kaua vastu. Nädal enne pulmi pole kõige mõistlikum hakata erinevaid dieete või mahlapuhastusi proovima. Pulmadele eelnevalt tasuks süüa tasakaalustatud toitu, pannes põhirõhu puu- ja juurviljadele ning juua palju vett.

Uued nahahooldustooted

Eksperdid ei soovita vaid kaks nädalat enne pulmi oma nahahooldusrežiimi muuta. Kui soovid selles muutusi teha, tee seda kuid enne pulmapäeva. Uued tooted võivad esile kutsuda allergilisi reaktsioone, muuta naha kuivaks või rasuseks või tuua kaasa teisi kõrvalmõjusid, mille leevendamiseks pole sul piisavalt aega.

Magamata ööd

Oled õhtul kaua üleval, sest enne pulmi on veel nii palju vaja ära teha? Leia mõni asjalik sõbranna, kes sind aitab, sest sinul on iluund hädasti vaja! Unepuuduses toodab keha rohkem ghreliini, mis annab meile märku, et peaksime midagi sööma. Pealegi mõjutab vähene magamine negatiivselt ka välimust.

Kofeiiniga liialdamine

Kofeiin stimuleerib ja mõjub närvisüsteemile ärritavalt. Pulmapäev tekitab niigi ärevust ja muudab närvilisemaks, sa ei pea seda kohvi joomisega võimendama. Kofeiin viib kehast ka vedelikku välja ja võib silmade all inetuid tumedaid rõngaid tekitada. Ekspertide sõnul võib hommikul juua oma tavapärase kohvitassi, kuid kindlasti ei tasuks enne pulmi kohvi joomist suurendada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles