Reet Roos: juba teismelisena unistasin, et mul on kaksikud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Roos
Reet Roos Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu liige ja ärinaine Reet Roos (41) ootas oma lapsi Ingelit ja Villemit pikka aega. Kui ta kümme aastat tagasi otsustas, et on aeg hakata peret looma, tuli välja, et see polegi nii lihtne. Lõpuks see siiski õnnestus ja nüüd on ta õnnelik kaksikute emme.

«Ma olen kogu aeg teadnud ja tundnud, et tahan lapsi saada,» tunnistas Reet Naistelehele. «Juba teismelisena unistasin, et mul on kaksikud.»

Viimastel aastatel tegutses Reet väga sihikindlalt, et lapsi saada ja elas iga ebaõnnestumist raskelt üle. Lõpuks aga see juhtuski ja arst kinnitas rasedust. «Ma olin salaja unistanud, et kui rasedaks jään, võiks tulla kaksikud. Kartsin, et kui sünnib üks, siis ta jääbki ainukeseks, sest olin lapse saamisega niigi hiljaks jäänud. Kui sain teada, et ootangi kaksikuid, ei mahtunud õnn enam minu sisse ära.»

Kuigi Reeda rasedus möödus probleemideta, tekitas see talle siiski muret ja seetõttu soovitab ta teistel naistel lastele mõelda palju varem. «Eesti meditsiin on tasemel, seda võin kinnitada. Jube popp on öelda, et sünnitage neljakümnendates, siis, kui peod on peetud, karjäär tehtud, kodu olemas jne. Aga enda kogemusest võin öelda, et see närvipinge ei tasu end ära.»

Loe pikemalt värskest Naistelehest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles