Lihtsaid mooduseid, kuidas ilma trennita ainevahetust kiirendada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seller paksuks ei tee.
Seller paksuks ei tee. Foto: SCANPIX

Regulaarne füüsiline koormus on kahtlemata väga oluline, kuid see pole ainus võimalus, kuidas ainevahetust kiiremaks muuta.

Ainevahetuse kiirendamiseks on palju lihtsaid harjumusi, mis aitavad kaalulangetusele kaasa, kirjutab Fox Newsi ajakiri.

Joo kaks klaasi jääkülma vett kohe, kui ärkad. Vesi äratab hommikul keha üles. Kui see on külm, paneb see ka vere kiiremini liikuma ja ühtlasi kiirendab ainevahetust. Inimorganism vajab hädasti vett, kuid millegipärast on paljud meist igapäevaselt kerges veepuuduses. Kui vett ei jooda piisavalt, siis muutub ainevahetus aeglasemaks.

Seisa rohkem püsti. Istudes pingutad sa oma lihaseid palju vähem. Kui vähegi võimalik, ära istu terve päev laua taga. Kui teed kontoritööd, saad oma ainevahetust kiiremaks muuta, kui asetad iga päev paariks-kolmeks tunniks sülearvuti aknalauale ja teed tööd seistes.

Karasta end. Duši all käies ole alguses paar kuni kolm minutit sooja vee all, siis keera vesi 30-45 sekundiks jaheda peale. See võib tunduda ebameeldiv, aga see teeb head sinu vereringele ja parandab ka une kvaliteeti.

Maga piisavalt. Kui sa magad väga vähe, pead selleks eraldi vaeva nägema, et oma unerežiim korda saada. Keha on masin, mis vajab korrektseks tööks taastumisvõimalust. Uni on parim võimalus, kuidas end nii seest kui väljast paremini tunda.

Söö vürtsikaid toitusid. Tulised piprad vähendavad ülekaalu, sest suurendavad energiakulu ja rasvade põletust, kiirendades ainevahetust. Näiteks soodustab Cayenne’i pipar seedimist ja annab energiat. Selleks on ka palju C- ja A-vitamiini ning olulisi mineraale.

Söö sellerit. Selleri söömiseks kulub rohkem energiat kui sellest saab. Ühes sellerivarres on kõigest 6 kilokalorit, aga kehal kulub selle töötlemiseks seitse kilokalorit.

Toiduvalmistamisel kasuta kaneeli. Kaneel on imeline maitseaine, mis kiirendab ainevahetust, aga ei tõsta veresuhkrut. See aitab ka kõhuvalu ja iivelduse vastu. Lisa seda oma hommikukohvile ja raputa ka võileivale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles