Pirgit Toomel: kuidas mõjutab suhet mehe elukutse?

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui ühelt poolt määrab suhte edu inimeste iseloom, eluetapp ja tulevikuplaanid, siis teiselt poolt omab olulist rolli inimeste eriala ja ametikoht. Mis tunne on olla suhtes baarmeniga, treeneriga, kunstnikuga, arstiga... ? 

Baarmen – ükskõik kui rahulik ja usaldav sa varasemalt ei olnud, siis võid kindel olla, et baarmeni kõrval muutud paranoiliseks naisterahvaks, kes läheb armukadedusest siniseks iga uue ootamatu sõbranna peale. Sa tahaksid juuksed peast kiskuda kõikidel vallalistel naisterahvastel, kes käivad klubis leti peal aelemas, rinda näitamas ja tasuta jooke välja meelitamas. Sellele olukorrale ei aita ka kaasa tema suhtumine: «Minu töö seisneb flirtimises ja tipi välja meelitamises!»

Jõusaali treener – selle ametikoha kandjad ärkavad koos päikesetõusuga, et päeva alustuseks endale valgusmuuti kokku segada ja Hard Core Muscle Shake ära juua. Hüvasti unerahu! Lisaks sellele arvesta, et sul on pea võimatu tema tossu, maika ja shorts’ide stiili muuta, kuna kedagi teist see peale sinu ei häiri. Pigem tahavad jõusaali külastajad tema ilust, stiilist ja enesearmastusest osa saada. Mis siis sinul viga on?

Kunstnik, kes on elu hammasrataste vahel – sa kuuled pidevalt jutte projektidest ja äriplaanidest, mille kallal ta töötab. Kohe-kohe on tal ees kokkusaamine suursuguste investoritega, kellega ta hakkab äri tegema. Öeldes: «Kallis, palun maksa selle kuu kommunaalid ja ära ütle oma perele ega sõpradele, et ma töötan endiselt mahlakioskis, kõik läheb kohe-kohe paremaks!»

Kunstnik, kel läheb hästi – tema näol on tegemist ühe hullema töönarkomaaniga, kes töötab ööd ja päevad. Ta hoiab kinni tähtaegadest ja klientidest nagu tõeline professionaal, käies kohtumistel ja siblides ringi nagu orav rattas. Selle kõige juures ole valmis kuulma lõputuid lugusid tema suurepärastest fännidest, kes on talle A & O. Kui sulle sobib suhe, kus sa ei ole prioriteet ja, mis annab vabadust, siis oled leidnud oma ideaali!

Kelner – arvesta, et lisaks pikkadele töötundidele vajab elamist ka tema sotsiaalelu, mistõttu jäädakse peale tööpäeva töökaaslastega või sõpradega pikemalt aega veetma, lõõgastuma ja õhtut nautima. Kui sa suudad tema hilist elurütmi taluda, kus sa võid ainult unistada üksteise kaisus magama jäämisest, siis anna minna!

Kokk – keegi, kes lõhnab alati kui... Sul on võimalik endale koju isiklik kokk saada, kes annab sulle nädalast nädalasse miskit uut proovida. Sinu töö on nautida teenindust ja anda serveeringule ning maitsele oma hinnang. Lisaks sellele võid kindel olla, et teil on kodus suurepärane veinivalik. Miks mitte?

Poliitik – poliitikud või need, kes tahaksid olla poliitikud, on kunstniku temperamendiga isikud, kes paistavad oma upsakusega silma ka kaugematele vaatlejatele. Lõputud jutuajamised poliitikast, vandenõudest, skeemidest... Targutamised, kelle poolt hääletada, kelle poolt mitte hääletada... Millist ajakirja lugeda, millist mitte lugeda. Kõik on üks suur diskussioon ja arutelu, mis võib lõppeda pea igal kolmandal õhtul suurema erimeelsusega. Kas sa sellisest elust unistasidki?

PR ja turundusjuht – see on suhe sinu tema ja tema töö vahel, kuna ta töötab 100 tundi nädalas. Ükskõik kui palju sa ka ei üritaks teda telefonist lahutada, siis võin öelda, et see on juba ette kaotatud võitlus. Suurem osa vestlustest põhineb tema igapäevasel tööl, mida ta seletab sulle kui kolmeaastasele, alustades juttu A-st ja lõpetades Z-ga. Liigu edasi!

Advokaat – meie hulgas on kahte sorti advokaate. Ühed, kes töötavad õigluse nimel ja on selle raske töö juures puruvaesed. Teised, kes töötavad raha nimel ja on selle huvitava töö juures pururikkad. Samal ajal varjates endas midagi, mis on omane psühhopaadile. Milline tee valida?

Arst – sa õpid kiiresti tundma sõnu «residentuur» ja «valvekord». Kuigi tegemist on kõige intelligentsemate isikutega, siis mõjub nende ületöötamine neile sedavõrd laastavalt, et koduses elus on sul kaaslaseks närtsinud lill, kel ei ole aega nõudepesumasinat tühjendada ega juturaamatuid lugeda. Rääkimata ühisest aja veetmisest.

IT-tüübid ja insenerid – tegemist on ülimalt intelligentsete, kuid stiilitute inimestega. Neil on püsiv töökoht ja stabiilne sissetulek, töötades sealjuures mõistlikud tunnid nädalas. See annab neile aega sõpradega aja veetmiseks, suhtesse investeerimiseks ja elu organiseerimiseks, milles nad on oma süstemaatilise mõtlemise tõttu ideaalsed. Kõik on justkui suurepärane hetkeni, mil nad ilmuvad sinu ette sokkides ja sandaalides, mõistmata sinu krimpsus nägu. Kellel on vaja seda moodi järgida? 

Isiklikult arvan, et abielumaterjali otsides tuleks vaadata inseneride, kokkade ja edukate kunstnike suunas ning aja veetmiseks leida endale kompu baarmen, kes sulle ja sinu sõbrannadele segab kokku piiramatus koguses võlujooke. PR ja turundusjuht, poliitik… Milleks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles