Vaata: arstitudengite loodud videod näitavad, mis on seksuaalne ahistamine

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts käivitab 23. aprillil projekti «Avameelselt ahistamisest», et algatada ühiskonnas diskussioon seksuaalsest ahistamisest, pöörates tähelepanu sellele, mis see on, kuidas see väljendub ja millised on selle tagajärjed.

Projekti eesmärk on anda mõista, et seksuaalne ahistamine pole vastuvõetav ning et ohvrit süüdistavat ja ükskõikset suhtumist tuleks muuta. Projekti käigus saavad inimesed jagada oma lugusid kokkupuudetest ahistamisega. Ühtlasi on valminud rida näitevideosid sellest, mida ahistamine endast kujutab.

«Seksuaalne ahistamine on subjektiivne. Teisisõnu, mis ühele tundub süütu naljatlemisena, võib teisele tunduda häiriv ja alavääristav. Selleks, et panna inimesi nende piiride peale mõtlema ning vastavalt oma hoiakuid ja käitumist muutma, on oluline sellest teemast rääkida. Seksuaalne ahistamine on tähtis teema ja sellele tasub mõelda,» sõnas projekti peakorraldaja Brita Harjo.

Inimeste saadetud lugusid saab lugeda aadressilt: http://ahistamine.tumblr.com/ Rohkem infot leiab ka Facebookist.

Vaata ka videoid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles