Koht, kus naised põevad oma keha pärast kõige rohkem

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Järjekordse Briti uuringuga tehti selgeks, kus tunnevad naised end oma keha pärast kõige ebakindlamalt. 

58 protsenti küsitlusele vastanud naistest tunnistas, et kõige kehvemini tunnevad nad end spordisaalis, kus kogetakse ärevust vähemalt korra iga poole tunni järel, vahendab Daily mail.

Teisele kohale jäi 24 protsendi hääletanute järgi rand, kus ebakindlust keha välimuse pärast põhjustavad paljastavad bikiinid. 14 protsenti küsitlusele vastanutest leidis aga, et kõige rohkem tunnevad nad oma keha välimuse pärast häbi arsti vastuvõtul.

Ühtlasi selgus, et spordisaalis häbenejaid on kahesuguseid. On neid, kes muretsevad liialt seepärast, kas nad on piisavalt meigitud ja kui õiged on nende spordirõivad. Teised muretsevad hoopis seepärast, et nad treeningu ajal valjult häälitsevad või kõvasti higistavad.

Uuringu tellinud ettevõtte Bodybuilding Warehouse esindaja avaldas kahetsust, et nii paljud inimesed end jõusaalis ebamugavalt tunnevad. Enamasti põevad vähem need inimesed, kes käivad jõusaalis regulaarselt ja ei muretse enam, millised nende higilaigud välja näevad.

«See on ju enamasti märk, et oled teinud tublisti trenni ja on oodata häid tulemusi,» nentis esindaja. «Parim viis, kuidas spordisaaliga seotud ärevusest üle saada, on endale meelde tuletada, et see ongi koht, kus tegeletakse füüsilise pingutusega. Sea endale saavutatav eesmärk, et sul oleks trenni tegema minnes selge siht ja tegevusplaan. Kui sa oled keskendunud oma eesmärgile, unustad sa kiiresti mure oma välimuse või muude tegevuste pärast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles