Neli üllatavat moodust, kuidas soodaga end ilusamaks teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sooda.
Sooda. Foto: SCANPIX

Soodat on toiduvalmistamisel kasutatud juba ammust aega, kuid naised on selle kasulikke omadusi märgatud ka iluhooldusi tehes. Sooda on väga odav ja samas ka väga mitmekülgne abivahend.

Väldi higiplekke ja –lõhna

Sega söögisooda vähese veega, et tekiks märg pasta. Hõõru seda kaenla alla deodorandi asemel, soovitab Womens Health.

Puhasta juukseid

Aeg-ajalt tasub juukseid puhastada sinna kogunenud juuksehooldustoodete jääkidest. Lisa pisut soodat oma šampooni hulka ja kasuta seda nii nagu tavaliselt. Pärast seda mõjuvad juuksehooldustooted ka paremini, sest pole segavaid mõjuaineid.

Taasta küünenahku

Kas oled geelmaniküüriga liiale läinud? Kui küünenahad on saanud kahjustada ja ei näe kõige paremad välja, saad need sooda abil kaunimaks turgutada. Tee pasta soodast ja soojast veest ning hõõru see küüntele, et nahk muutuks pehmeks. Kui pastat jääb üle, saad seda mujalegi kätele hõõruda.

Koorija

Soodast saab väga hea loodusliku koorija ja selle valmistamine on imelihtne. Pane veidi soodat pihu peale ja tilguta sinna peale natuke sooja vett. Sega käte vahel ja hõõru näkku. See eemaldab surnud naharakud ja nahk jääb mõnusalt pehme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles