Seitse üllatavat fakti masturbeerimise kohta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eneserahuldamine on teema, millest kõva häälega palju ei räägita, aga järsku on selles osas oodata muutusi, sest tegemist on tegevusega, mida me kõik tegelikult teeme. Hiljuti avaldatud uuringust selgus näiteks see, et enamik naisi tegeleb eneserahuldusega vähemalt korra nädalas.

Women's Health Magazine sai sellest innustust ja otsustas kirja panna seitse üllatavat fakti masturbeerimise kohta.

Kõik naised teevad seda

See on täiesti normaalne tegevus, meil kõigil on ju vajadused ja kes tunneks meie keha veel paremini kui me ise. See tähendab, et iga inimene teab ise kõige paremini, mis talle naudingut pakub.

Sekslelud on populaarsed

Enamik uuringus osalenud naistest ütles, et kasutavad kas üksi või koos partneriga mõnda sekslelu.

Naised ei tea, kuidas teised naised end rahuldavad

Suurem osa uuringus osalenud naistest arvas, et teised õrnema soo esindajad rahuldavad end sekslelude või sõrmede abil. Samas tunnistasid naised ise, et nende jaoks on kõige erutavam kliitori, mitte vagiina stimuleerimine. Sa ei pea sellest küll sõbrannadega vestlema, kuid samas on hea teada, et pole olemas õiget või valet moodust, kuidas enesele rahuldust pakkuda. Tee seda, mis sinu jaoks hea tundub.

Vahel on see kui tüütu tööülesanne

Kuigi naised suhtuvad eneserahuldamisse reeglina positiivselt, võib ka see meeldiv tegevus neid mõnikord närvi ajada - näiteks siis, kui orgasmi saamine võtab kaua aega või kui nad peavad masturbeerima, sest ei suutnud partneriga koos lõpetada.

Mõned naised arvavad endiselt, et masturbeerimine on «meeste asi»

Paljud uuringus osalenud naistest olid arvamusel, et mehed tegelevad eneserahuldamisega rohkem kui naised. Mõned naised tunnistasid, et masturbeerivad vaid oma partneri pärast ehk nad teevad seda vaid partneri juuresolekul või seksi ajal. Masturbeerimine ei peaks olema miski, mida vaid mehed kogevad.

Eneserahuldamine ei pea olema suur, uhke ettevõtmine

Naised tunnistasid, et masturbeerimine pole nende jaoks miski, milleks nad pikalt ette valmistuvad või küünlaid süütavad. Üks naine võrdles eneserahuldamist lausa hammaste pesemisega, samas kui teine naine ütles, et naudib eneserahuldust hommikuti duši all, sest see annab päevale hea alguse.

Eneserahuldamine teeb meid õnnelikuks

Paljud naised ütlesid, et masturbeerimine aitab neil oma keha paremini tunnetada ja sellega sõbraks saada. Lisaks ütlesid naised, et eneserahuldamine teeb neid õnnelikumaks, leevendab pingeid ja stressi ning aitab neil eksperimenteerida, et avastada, mis neile mõnu pakub.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles