Toiduained, mis panevad juuksed kiiremini kasvama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas tahaksid, et sinu juuksed oleksid pikemad ja tervemad? Terveid juukseid ei mõjuta ainult juuksehooldusvahendid, mida kasutad, vaid ka see, mida sa sööd.

Selleks, et juuksed kasvaksid pikaks ja terveks, tuleb neid seestpoolt toita. Juuste pikkuse määravad suures osas geenid, aga paranenud ainevahetus mõjub hästi ka juustele, kirjutab Hair Romance.

Lisa oma menüüsse järgmisi toiduaineid, et juuksed oleksid terved ja tugevad.

Lõhe. Oomega-3-rasvhapped ja D-vitamiin on äärmiselt vajalikud terve peanaha ja niisutatud juuste jaoks.

Tumerohelised köögiviljad. Neis on A- ja C-vitamiini - mõlemad aitavad kaasa juuste loomuliku palsami tekkimisele.

Läätsed. Läätsed sisaldavad palju foolhapet, mis annab peanahale hapnikku ja mis omakorda soodustab juuste kasvu ja rakkude uuenemist.

Pähklid. Pähklites on palju valke. Kreeka pähklid on eriti rikkalikud oomega-3-rasvhapete, biotiini ja E-vitamiini poolest. Neis on ka vaske, mis mõjub hästi loomulikule juuksevärvile.

Linnuliha. Juuksed koosnevad põhimõtteliselt valkudest, seega toiduained, milles on palju valke, on juuste jaoks justkui ehitusklotsid. Linnulihas on ka juustele kasulikku tsinki, rauda ja B-vitamiini.

Munad. Veel üks hea valgu allikas. Neis on ka palju tsinki, seleeni ja rauda. Raud on eriti tähtis, sest rauapuudus on oluline juuste väljalangemise põhjus, eriti naistel.

Täisteratooted. Täisteratooted on rikkalikud kiudainete poolest, mis soodustavad juuste kasvu.

Austrid. Juuste väljalangemine või kõõma tekkimine võib olla märgiks, et keha ei tooda piisavalt androgeeni. Austrites on palju tsinki, mis aitab androgeeni tootmisele kaasa.

Roheline tee. Rohelises tees on polüfenoole, mis aitavad peanahka tervena hoida. Juukseid on võimalik ka pesta rohelise teega või piserdada seda lihtsalt peanahale, kui sul on probleeme kõõmaga.

Porgand. Lisaks sellele, et porgand mõjub nägemisele hästi, aitab porgandis olev A-vitamiin toota rasu peanahas, mis hoiab juukseid tervena ja niisutatuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles