Moeblogi: Dieselist ja toppidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kitsaste õlapaeltega siiditopp on kolinud argigarderoobist peosaali, raporteerib moeblogija Anni Jürgenson.

Jällegi on moepildis meenutus üheksakümnendatest: naljaka nimetusega spageti- ehk kitsaste õlapaeltega topid, mis on alati kiirmoepoodides müügil olnud, kuid kuulunud igapäevase ja sportliku riietuse juurde. Selle elegantne siidist variant võib nüüd aga asendada pidulikku kleiti. Peoõhtuks sobita õrn topp maani seeliku või pikkade tumedate pükstega.

Itaalia päritolu teksabränd Diesel sõidutas sajad külalised ja ligikaheksakümmend (!) modelli veetaksodega Veneetsiasse, et näidata värske loomingulise juhi Nicola Formichetti esimest kollektsiooni kultusmärgile. Tema valitud kooslus modellidest oli mitmekesine. Enamik oli kaetud tätoveeringute ja neetidega, juuksevärv varieerus sinisest oranžini ja suurusnumbril ei olnud tähtust. Nii mõnedki neist olid noored kunstnikud ja artistid, kelle Formchietti leidis blogiplatvormi Tumblr kaudu. Nick Knighti visuaaltaust, vihje Pussy Riotile show finaalis ja Ameerika naisräppari Brooke Candy etteaste tegid etendusest ühe meelejäävama ja tähtsama moesündmuse väljaspool moenädalaid.

Kui keegi üldse midagi glamuurist teab, siis on need itaallased. Sel suvel saab ülevaadet külluslikust Itaalia glamuurist nautida Londonis. Näitus Victoria ja Alberti muuseumis keskendub Itaalia moele aastatel 1945–2014. Itaalia moe sünniks võib pidada Teise maailmasõja järgsetel aastatel toimunud moeetendusi Firenzes, hiilgeajad saabusid 1950ndatel ja 60ndatel koos Hollywoodi filmistaaride tähelepanuga ning praegu dikteerivad moemaailma Dolce&Gabbana, Prada, Versace, Armani jt. Näitus on avatud 27. juulini. Vt lisa vam.ac.uk

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles