London liigub õitsvate kirssidega ühes taktis

, ajakirjandustudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsiõied näitavad trendi: kirsipuud ja mannekeenid poe ees.
Kirsiõied näitavad trendi: kirsipuud ja mannekeenid poe ees. Foto: SCANPIX

Üks esimesi märke Londonis sellest, et kevad on tulnud, et jääda, on kirsipuude õide puhkemine. Ent õitsvate kirsside sarnased värvitoonid on jõudnud juba ka kohalike garderoobi – kevadsuvistest trendidest on õrnad pastelsed toonid ühed armastatumad, neid soovitavad moeloojad ja eelistavad maailmakuulsad staarid. Naiselikult õrna roosat, beeži, rohekat ja sinakat värvipaletti näeb nii londonlaste seljas kui ka populaarsete kaupluste vaateakendel.

Näiteks Põhja-Londoni ühe värvikama ja stiilikirjuma, vabameelsete muusikute lemmiklinnaosa Camdeni peatänava rõivakauplus on oma mannekeene riietades saanud ainest samal tänaval õitsvast roosast kirsipuust. Seega piisab rõivaste valimisel inspiratsiooni otsides vahel ka sellest, kui pilk aknast välja pöörata.

Äsja elavdas Briti moeelu ka moepiibli Vogue festival, mis sel aastal ühendas jõud luksuskaubamajaga Harrods – muu hulgas korraldatakse Vogue Festivalil üritusi, seminare ja avalikke jutuajamisi, kus astuvad üles moeilma tuntud nimed ning puudutatakse kuumi hetketeemasid.

Tänavustel avalikel aruteludel jagasid teiste seas publikuga oma karjäärinippe moekunstnik ja ajalehe The Telegraph moetoimetaja Sarah Burton, kes disainis ka hertsoginna Kate Middletonile pulmakleidi, tunnustatud moekooli Central Saint Martins õppejõud Louise Wilson ja Briti Vogue’i peatoimetaja Alexandra Shulman. Wilson sõnas näiteks, et inimesed tihti ei loe tähelepanelikult töökuulutuse tingimusi. «See on juba esimene viga.»

Shulman aga mainis, et tööintervjuul loeb talle ka see, kui talle meeldib, kuidas kandidaat välja näeb. «Tal ei pea olema hirmkallid või kõige trendikamad rõivad, kuid tema välimus võiks olla meeldiv. Lõppude lõpuks pean seda inimest ju iga päeva kontoris nägema.»

Oma elust modellidena, karjääri algusaegadest ja ka piinlikest seikadest rääkisid festivalil aga ühed hetke kuumemad supermodellid Rosie Huntington-Whiteley, Karlie Kloss, Edie Campbell ja Jourdan Dunn. Nii näiteks meenutas Edie Campbell, kuidas tema keha enne Louis Vuittoni moeshow’d seitse tundi kehavärvidega kaeti, mille järel pidi neiu peaaegu minuti ihualasti ringi kõndima, et värv kuivaks. «Jumal tänatud, et see kauem ei kestnud,» mainis ta.

Koos noorte modellidega jagas lava ka legendaarne Naomi Campbell, kes muuseas kergitas saladusloori tulevikuplaanidelt, avaldades, et disainib omanimelist moekollektsiooni, mis peaks ilmavalgust nägema järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles