Täida mune. Aga majoneesita
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui pühademune jääb üle, tehke täidetud mune. Just nii talitab Kolga-Aabla kodurestorani MerMer perenaine Merrit Kiho.
Eks lihavõttepühade munavärvimishoos juhtub ikka nii, et ka pärast usinat kokkamist ja munade üksteisele kinkimist jääb osa nendest n-ö ripakile. Mis siis muud, kui vanamoodsalt mune täitma! Aga ilma majoneesita.
Viis kõvaks keedetud muna ja kaks täidist
Poolita kooritud munad terava noaga ja uurista-jaga sisu kahte kaussi.
Täidis 1
• kaks ja pool munakollast
• 1–2 tl türgi jogurtit (oleneb munarebude suurusest)
• mõned tilgad Tabasco kastet
• väheke jahvatatud paprikapulbrit
• soola, pipart
Täidis 2
• kaks ja pool munakollast
• 1 tl hapukoort
• 1 tl (inglise) sinepit
• näpuotsaga soola
Sega täidise ained kahvliga korralikult läbi. Pane segud munapoolikutesse, lisandid vali endale meelepärased. Meie kasutasime krevette, vinnutatud sinki, rediseviile. Sama hästi sobib ka kilu, forellimari, soolalõhe jne.
Vaata lisaks abikelnerhummer.blogspot.com.