Viis head põhjust, miks süüa šokolaadi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Šokolaadi võib pidada tavaliseks maiustuseks, kuid tegelikult on shokolaad mitmel põhjusel tervisele kasulik. Teadlased on kindlaks teinud, et kui šokolaadi süüa mõistlikus koguses, siis mõjub see hästi nii füüsilisele kui vaimsele tervisele.

Ja mida rohkem on šokolaadis kakaod, seda parem. See tähendab, et tume šokolaad on kõige kasulikum. Siin on mõned head põhjused, miks tasuks süüa šokolaadi, kirjutab healthmeup.com.

Südametervis

Šokolaadi valmistatakse kakaost, milles on palju flavonoide. Flavonoidid aitavad ja kaitsevad kahjustatud rakke. See aitab alandada vererõhku ning ennetada südameprobleeme.

Antioksüdandid

Kakaos olevad antioksüdandid võitlevad haigustega. Kakao on üks rikkalikumaid flavonoidide allikaid, tänu millele mõjub mõistlikus koguses šokolaadi söömine kehale hästi.

Menstruatsioonivalud

Kuupuhastuse ajal on väga mõistlik šokolaadi süüa. Šokolaad vallandab rahustavaid endorfiine, mis aitavad vähendada ärevust. Šokolaadis on ka palju magneesiumit ja šokolaad parandab halba tuju.

Nahk

Vastupidiselt levinud müüdile ei tekita šokolaad nahaprobleeme, vaid võib hoopis naha seisundit paremaks muuta. Flavonoidid kaitsevad nahka UV-kiirte eest ja aitavad ennetada vistrikke.

Stressi leevendus

Šokolaadi söömine pakub leevendust ka stressile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles