Supertoidud tervete ja tugevate hammaste heaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hammaste eest hoolitsemine ei tohiks piirduda vaid regulaarse hambapesu ja hambaniidi kasutamisega. Suuhügieeni ja hammaste tervist mõjutab oluliselt ka see, mida sa sööd ja jood. Kui negatiivsest küljest on teada, et suhkrut sisaldavad toiduained mõjuvad hammastele kõige hullemini, siis õnneks leidub ka neid toiduaineid, mis muudavad hambaid tugevamaks ja tervemaks.

Kui soovid oma hambaid tugevamaks muuta, proovi järgmisi supertoite, soovitab healthmeup.com.

Piim

Piim on hea kaltsiumi ja D-vitamiini allikas. Piimast saadavad toitained mõjuvad hästi inimese luudele ja hammastele. Regulaarne piima joomine muudab hambaemaili tugevamaks.

Roheline tee

Rohelises tees leidub ühendeid, mis võitlevad põletikuga ja aitavad kontrollida bakteriaalseid nakkuseid. Lisaks mõjuvad need hästi hammaste tervisele. Uuringud on näidanud, et rohelise tee joomine aitab ennetada hammaste välja kukkumist.

Pähklid ja seemned

Pähklites ja seemnetes on palju valke, kaltsiumi, magneesiumi, tsinki jm. Kõik need toitained on väga kasulikud hammaste jaoks.

Õunad

Kui sööd õuna, suureneb ila kogus suus, mis aitab ennetada hambaaukude teket, sest hõõrub hammaste pinda. Peale selle on õuntes palju vitamiine ja mineraale, mis mõjuvad üldiselt tervisele hästi. Pärast sööki õuna söömine aitab hambaid puhastada.

Tume šokolaad

Tumedas šokolaadis on palju kakaod ja kakao sisaldab tanniini. Tanniin aitab ennetada hammaste lagunemist ja emaili kahjustusi, sest võitleb näiteks igemepõletiku vastu. Kakao aitab vähendada ka hambakattu. Tume šokolaad parandab vere liikuvust igemetes ja see mõjub hammastele hästi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles