Kas naise rõivavalik paljastab, millal tal on ovulatsioon?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuleb välja, et naised eelistavad ovulatsiooni ajal kanda punast või roosat värvi rõivaid. Seda «reeglit» rikutakse vaid kuuma ilma puhul.

Miks peavad mehed punaseid kleite seksikaks? Teadlaste sõnul võib põhjuseks olla see, et naised kannavad punast või roosat ovulatsiooni ajal ehk siis, kui nende rasedaks jäämise võimalus on kõige kõrgem, kirjutab Genius Beauty.

Väidetavalt tajuvad mehed naise hormonaalseid muutusi ja feromoone. Ja punast värvi riided on justkui märgiks, et naine on valmis rasestuma.

Kanadas asuva British Columbia ülikooli ja Saksamaal oleva Göttingeni ülikooli teadlased tegid eelmisel aastal ühendatud uuringuga kindlaks, et naised eelistavad punast värvi just ovulatsiooni ajal.

Teadlased vaatlesid naiste rõivaeelistusi ja võrdlesid seda nende menstruatsiooni kuupäevadega. Tuli välja, et mida lähemale jõudis naine kuupuhastusele, seda suurem oli tõenäosus, et ta valis punased või roosad rõivad. Suveperioodil olid aga tulemused veidike teistsugused, sest siis saab naine lisaks rõivatoonile oma seksikust ka muul moel rõhutada. Näiteks kandes vähem riideid.

Kindlaks on tehtud ka see, et kui mehele näidata fotosid naisest, kes kannab punast ja naisest, kes kannab tagasihoidlikumaid toone, siis eelistasid mehed naisi punases. Sellest järeldasid teadlased, et kui naine paneb musta või teist värvi kleidi asemel selga punase kleidi, tahab ta end alateadlikult vastassoo jaoks atraktiivsemaks muuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles