Seitse hommikust rituaali, mis tagavad hea päeva

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Raamatuautori Laura Vanderkami sõnul peitub hea päeva saladus selles, kuidas inimene oma hommikuid veedab. Ka teadlased on tõestanud, et hommik on kõige parem aeg positiivsete harjumustega tegelemiseks, mis teevad päeva alguse ja seeläbi ka kogu päeva heaks.

MSN Glo toob välja seitse mõnusat hommikust rutiini, mis garanteerivad hea päeva.

Päeva planeerimine. Alustuseks võta ühel hommikul aeg maha ja analüüsi, kuidas sa oma aega veedad. Kirjuta üles oma hommikused tegevused, sel viisil on kergem näha, mida sa teed ja mida sa peaksid tegema. Vanderkami sõnul kohtub ta sageli inimestega, kel on hommikuti niivõrd kiire uksest välja saamisega, et nad ei märkagi neid asju, mis võivad veel enne kodust väljumist juhtuda.

Liikumine. Vanderkami enda lemmiktegevus hommikuti on treening. Lisaks sellele, et trenni tegemine mõjub tervisele hästi, aitab see hommikuti ka paremini üles ärgata. Treening annab kogu päevaks energiat ja tekitab hea tunde. «Kui sa oled hommikul tubli olnud ja trenni teinud, siis sellest tulenev rahulolutunne aitab järgmised 24 tundi kenasti toime tulla,» ütles Vanderkam.

Söömine. Kuna lastel võib pärast koolipäeva olla palju trenne ja huviringe ning vanemad jõuavad õhtuti hilja koju, tuleks hommikusöök muuta ehk pere ühiseks söögikorraks. Hommikusöögid kipuvad olema rohkem lastesõbralikud ning tekitavad vähem vaidlusi, seega miks mitte istuda üheskoos hommikuti laua taga ja rääkida sellest, mis kedagi päeval ees ootab.

Hommikused kohtingud. Kas sina ja kallim olete pärast tööpäeva lõppu niivõrd väsinud, et ei jaksa enam välja minna? Proovige siis õhtu asemel kohtinguid korraldada hommikuti. Kui sul on võimalik oma tööaega nihutada nii, et saaksid kasvõi ühel hommikul kuus veidike hiljem tööle minna, siis tasub kindlasti proovida hommikust kohtingut.

Hommikused õrnushetked. Isegi kui teil pole aega, et hommikul kohtinguid korraldada, saate kallimaga veidike voodis ikkagi kaisutada või mürada. Hommikune õrnutsemine aitab sinul ja kallimal omavahelist sidet tugevamaks muuta ning endorfiinid annavad päevale ilusa alguse.

Tunneta jõudu. Hiljuti tehtud uuring näitas, et tahtejõud on tipus kell 8 hommikul, reeglina vahetult pärast hommikusööki. Kui sul on juba pikemat aega olnud mõni projekt käsil, mis muudkui venib ja venib, siis peaksid oma tähelepanu sellele pühendama just hommikuti. Tahtejõud on nagu lihas, mis päeva jooksul üha rohkem ära väsib. Uuringud on näidanud ka veel seda, et kella 16 paiku on kõige raskem erinevaid projekte ja ülesandeid lõpule viia.

Head vibratsioonid. Ideaalne viis päeva alustamiseks on veidike mediteerida. Aga selle asemel, et kohe end 20-minutilisse meditatsiooni pühendada, soovitab Vanderkam alguses istuda paar minutit rahulikult ja korrata sõna või lauset, mis olla sinu selle päeva mantra. Proovi näiteks «olen tänulik» või «elan hetkes». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles