Vaata, millise vabanduskirja kirjutas üks lastetu naine Facebooki-emmedele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Portaal The Stir vahendab ühe naise kirja kõikidele Facebooki-emmedele, kus ta vabandab sotsiaalvõrgustikku kasutavate emade ees, et on beebipiltide lisamist ning beebi arengust kirjutamist Facebookis kritiseerinud.

Kallid Facebooki-emmed,

Mul on kahju. Mul on kahju, et olen üritanud teid oma uudisvoost välja jätta. Mul on kahju, et olen üritanud Mark Zuckerbergiga ühendust saada, et paluda tal Facebooki lisada «ei meeldi»-nupp. Ja mul on eriti kahju, et teie kõigi beebipildid on mind sotsiaalvõrgustikus närvi ajanud.

Tuleb välja, et te pole pärast sünnitamist sugugi hakanud rohkem Facebooki postitama. Hoopis mina olen süüdi, sest kui üks beebipilt on minus frustratsiooni tekitanud, siis ma muud ei näegi, kui ainult beebipilte.

Uuringutega on kindlaks tehtud, et värsked emad postitavad Facebooki hoopis poole vähem kui enne sünnitust. Ilmselt vastab see ka tõele, sest te peate oma elu nüüd ju lapsega jagama ja tema peale kulub palju aega. Miks siis on ikkagi nii, et minu uudisvoos on pidevalt vastsündinute fotod ja postitused nende arengust?

Võib-olla on tegemist illusiooniga. On ju teada, et kui me märkame miskit, mis meile meelehärmi tekitab, siis hakkame seda üha rohkem ja rohkem tähele panema. Ja kui ma olen näinud umbes kahtteist fotot sellest, kuidas sa oled oma lapse diivanile istuma sättinud ja teda seejärel pildistanud, siis on minu mõõt ilmselt täis.

Seega ma sooviksin ametlikult vabandust paluda. Mul on kahju, et oled kirjutanud ja seejärel kiirelt kustutanud kommentaare, mis võivad teie jaoks solvavad olla. Mul on kahju, et pööritan silmi iga kord, kui näen järjekordset postitust mõne beebi kohta. Ja mul on kahju, et olen kiiresti edasi kerinud, kui mõni beebipilt on mu silma riivanud.

Võib-olla oleks mul aeg oma vihast üle saada ja mõista, et see pole sugugi teie süü.

Võib-olla pean ma oma mõtteviisi muutma.

Siiralt teie,

Üks naine, kel ilmselgelt pole lapsi

Kallid lugejad, kuidas teile tundub, kas Facebookis on liiga palju postitusi beebide kohta? Või mõistate te pigem värskete lapsevanemate uhkust ja soovi seda maailmaga jagada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles