Kas magamistoas tasub teeselda või mitte?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Kas sinul oli ka hea?» võib olla küsimus, mida paljud magamistoas pelgavad. Nüüd on uuringuga kindlaks tehtud aga see, et partner saab aru sellest, kui kallim on orgasmi saamist teeselnud.

Nimelt tegid teadlased kindlaks, et nii mehed kui naised on võimelised kindlaks tegema, kui partner on seksuaalse rahulduse saamise kohta valetanud, kirjutab iVillage.

Uuring viidi läbi Kanadas ja selles osales 84 paari. Mõlema partneri käest küsiti, kas nad on seksuaalselt rahuldatud, milline on nendevaheline seksuaalne suhtlemine, kas nad on võimelised tundeid tuvastama ja kui rahul on nad suhtega.

«Uuringu käigus tuli välja, et nii meestel kui naistel on suhteliselt täpne sisetunne, kui teemaks on partneri seksuaalse rahulduse mõistmine,» selgitas uuringu üks autoritest Erin Fallis. «Lisaks selgus, et suhtlemine ja seksuaalsetest probleemidest rääkimine on väga olulised selleks, et partneri seksuaalset rahuldust mõista.»

«Samas tuli välja ka see, et isegi, kui partnerid omavahel niivõrd palju ei suhtle, suudavad nii mehed kui naised partneri rahuldusest aru saada, kui nad oskavad emotsioone lugeda,» lisas Fallis.

Teadlased selgitasid, et paaridel kujuneb välja «seksuaalne käitumismuster», mis juhendab nende seksuaalset käitumist.

«Aja jooksul tekib paaridel oma seksuaalne rutiin,» ütles Fallis. «Me usume, et kui partnerid on võimelised üksteise seksuaalset rahuldust mõõtma, siis see aitab neil mõlemal välja kujundada seksuaalset käitumismustrit, mida nad mõlemad naudivad. Kui sa oskad partneri rahuldusest aru saada, siis on lihtsam otsustada, kas jääda vana käitumismustri juurde või proovida midagi uut.»

Uuringu tulemused tõestasid seda, et meestel ja naistel ei ole raskusi suhtlemise või teineteise mõistmisega, nagu varemalt on arvatud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles