Kümme levinud põhjust, miks paarisuhted lagunevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi erinevad suhted võivad erinevatel põhjustel läbi saada, on ekspertide sõnul siiski mõned laialt levinud põhjused, miks inimesed lahku lähevad. Female First pani kirja kümme kõige rohkem levinud põhjust, miks paarisuhted lagunevad.

Me lõpetasime suhtlemise. Suhtlemine on igas suhtes kõige olulisem asi. Kuidas muidu aru saada, kus te mõlemad emotsionaalselt olete? Või mida tulevikult ootate?

Me võtsime teineteist enesestmõistetavalt. Kui olete mõnda aega koos olnud, võib tekkida tunne, et olete teineteist väärt ilma erilist vaeva nägemata. Tegelikult tuleks sõnade ja tegude abil teineteisele näidata, et te hindade üksteist.

Mured raha pärast. Mõned partnerid varjavad oma kulutamisharjumusi kallima eest või tahavad nad oma sissetulekut täielikult ise kontrollida ja sellised asjad võivad suhtes suuri probleeme tekitada.

Me ei seksinud enam. Seks on see, mis eristab paarisuhtes olevaid inimesi nendest, kes on lihtsalt sõbrad. Kui te lõpetate seksimise, siis võite sama hästi lihtsalt toakaaslased olla.

Me ei näinud enam teineteist. Töökohustused, harrastused ja sõprussuhted või perekondlikud kohustused võivad oma aja nõuda ja teist saavad justkui kruiisilaevad, mis pimeduses teineteisest vaikides mööduvad.

Igavus. Paarisuhe võib muutuda rutiinseks - pidevalt samad harjumused, samad seksiasendid, samad jututeemad, samad puhkused ja lõpuks tüdineb üks teist suhtes olemisest.

Me kasvasime lahku. Paaride puhul võib juhtuda ka nii, et mida rohkem veedetakse aega sõprade või perega, seda vähem vajatakse teineteise seltsi ja lõpuks mõistate, et olete lahku kasvanud.

Meie vahel polnud enam mingisugust lähedust. Kui te ei näita enam oma tundeid välja, siis võite unustada, mida tähendab paarisuhtes olemine ja te ei igatse enam teineteise lähedust. Siis lõpeb ka seks.

Truudusetus/üks partneritest pettis. Teise inimesega magamine näitab, et sinu ja partneri vahel pole enam midagi tõsist ning üks teist hakkab otsima tähelepanu, seltsi ja seksuaalset sidet kellegi teisega.

Meist poleks kunagi pidanud paari saama. Kui teist sai paar, sest (a) nii oli mugavam, (b) te mõlemad igatsesite paarisuhet, (c) pereliikmed või sõbrad soovitasid teil koos olla või (d) teist sai paar, sest jäite rasedaks, siis varem või hiljem võib hakata tunduma, et te poleks kunagi pidanudki koos olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles