Lihtsaid nippe enesekindluse tõstmiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti läbi viidud uuringu järgi sooviks koguni 80 protsenti täiskasvanutest, et nad oleksid enesekindlamad. Kuidas enesekindlust tõsta?

Selgus ka see, et naiste jaoks on suurimad enesekindluse tõstjad värske hingeõhk, värske kehalõhn, puhtad ja sätitud juuksed, hea tunne oma välimuse suhtes ja meeldiva riietuse kandmine, kirjutab femalefirst.co.uk.

Georgina Elliott, kes õpetab oma klientidele, kuidas enesekindlust tõsta, kommenteeris: «Enesekindlus on oluline üldise õnnetunde jaoks peaaegu igal elualal. Kui tunned end enesekindlalt, saavutad suurema tõenäosusega seatud eesmärke ja mõjutad positiivselt end ümbritsevaid inimesi.»

Elliotti sõnul saab enesekindlust tõsta mitmel moel, näiteks proovides uusi asju, veetes aega sõpradega või oma välimusega tegeledes.

Elliott tõi välja üheksa lihtsat nippi, kuidas igaüks saab oma enesekindlust tõsta.

  • Ära tee kriitikutest välja. Ära suhtle inimestega, kes on negatiivsed ja muudavad sind ebakindlaks. Ümbritse end enesekindlate, positiivsete inimestega, kes tekitavad sinus hea tunde.
  • Mine! Reisimine tõstab oluliselt enesekindlust, laiendades maailmavaadet ja andes uusi kogemusi. Reisi mõnda kohta, kus sa varem pole käinud.
  • Ära võrdle. Enesekindluse suurim vaenlane on enda võrdlemine teistega. Lõpeta muretsemine ja keskendu sellele, kui ainulaadne sa oled.
  • Veeda iseendaga aega. Enesekindlus on otseselt seotud sellega, kuidas sa iseendasse suhtud. Võta aeg maha ja saa iseendaga sõbraks, tunne end omas nahas hästi.
  • Kena välimus, hea tunne. Hoolimata su vanusest, suurusest või elamistingimistest, investeeri aega oma välimusse. Leia isiklik stiil, mis sulle sobib ja mis su enesekindlusele hästi mõjub.
  • Saa rohkem teadmisi. Uue keele või oskuse õppimine või lihtsalt lugemine annavad sulle teadmisi juurde ja arendavad mõtlemisvõimet. Uued asjad arendavad ka su huvi maailma vastu ja annavad sulle uusi jututeemasid.
  • Lõõgastu! 90 protsenti asjadest, mille pärast me muretseme, ei juhtu meiega kunagi, seega ära lase stressil oma enesekindlust õõnestada. Võta aeg maha, et mediteerida või end mingil moel rahustada: piisab sellest, kui teed seda vaid 15 minutit päevas.
  • Muuda oma elustiil aktiivsemaks. Kui liigutad regulaarselt oma keha, liiguvad kehas endorfiinid ja see muudab enesetunde palju paremaks. Liitu mõne treeningrühmaga või käi lihtsalt jalutamas, ka see mõjub kehale hästi. 
  • Minevik on ajalugu. Negatiivsed juhtumised minevikus võivad enesekindlusele tõeliseks barjääriks saada. Unusta halvad asjad, minevik on möödunud ja nüüd on aeg keskenduda olevikule. 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles