Kõik, mida sa pead teadma kevadsuvisest teksamoest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on tehtud 29. märtsil Hiina moenädalal. Modell kannab d'NIM tooteid.
Foto on tehtud 29. märtsil Hiina moenädalal. Modell kannab d'NIM tooteid. Foto: AFP/SCANPIX

Teksapükstel on väga tähtis roll moeka igapäevagarderoobi koostamisel. Pükste valikul on kõige olulisem mugavus ning see, kuidas kehavormid kenasti teksadesse mahutada või teisalt, kuidas efektselt kurve rõhutada. Tähele tasub panna siltidel olevaid märksõnu, mis määravad teksalõike ja kergendavad ideaalse püksipaari valimist.


Rohkem värvi!

Slim fit ehk liibuv lõige on hetkel populaarseim, kuid sobib kõige paremini saledamale ja keskmisele kehatüübile, kuna rõhutab tugevalt puusa laiust.


Ulakad laienevad

Bootcut on hetkel küll liibuvate mudelite varju jäänud teksalõige, mis sobib eriti vormika puusa korral, sest alt kergelt laienev säärejoon tasakaalustab figuuri ning muudab puusa visuaalselt kitsamaks.


Moodne klassika

Straight on ühtlaselt sirge joonega figuuri tasakaalustav sirge lõige ning regular tähistab klassikalise sirge sääre ja kõrgema vöökohaga avaramaid pükse. Lõige on figuurisõbalikum kui näiteks madalavärvliliste slim’ide puhul.


Romantiline denim

Teksa ei tähenda enam ammu vaid sinist ühevärvilist denimkangast. Jätkuvalt moekate, kuid mõnevõrra moepildist taandunud kulutuste ja kortsutuste kõrval võib valida ka romantilise lillemustri või mõne muu põneva graafikaga püksipaari.


Poiss-sõbralt laenatud

Jätkuvalt on popid püksid, mis näivad olevat laenatud meespoole rõivakapist ehk boyfriend jeans. Need on tavaliselt tugeva kulutusega veidi avarama lõikega viietaskulised püksid, mis sobivad hea stilistika ja kõrgete kontsade korral pea enamikule kehatüüpidele.


Üleni teksas

Skinny tähistab suurema elastaanisisaldusega hästi venivaid tugevalt liibuvaid teksasid. Selle tüübi alaliigiks on maksimaalselt liibuvad leggins’id ja jeggins’id, mille materjal näeb küll teksalik välja, kuid on koostiselt pigem trikotaaž kui denim. Seda tüüpi püksid sobivad samuti pigem saledale figuurile, sest pehme ja õhukese materjali alt paistavad liigsed kumerused-kühmud ulakalt välja. 

Allikas: Hooaeg

Fotod: Maiken Staak

Meik ja soeng: Ellen Walge

Modell: Katariina Kuum (MJ Models)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles