Kuus märki, et teid ootab ees pikk ja õnnelik abielu

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teatud märkide abil on võimalik ette ennustada, milline saab olema teie suhe pikas perspektiivis. Millised märgid viitavad sellele, et ees ootab õnnelik ja kaua kestev abielu?

Kui midagi juhtub, olgu see hea või halb, on kallim esimene, kellele tahad sellest rääkida.

Psühhoterapeudid ja raamatu autorid Charles ja Elizabeth Schmitz teavad, et kõige olulisem on suhtes see, kui tahad informatsiooni – olgu see hea, halb või imelik – oma kallimaga jagada, kirjutab Woman's Day. «Heades suhetes on nii, et partneris nähakse oma parimat sõpra,» sõnas Charles. «Omavahelised naljad ja lood on väga tähtsad, et tugevat sidet luua.»

Te ei pruugi kõiki kodutöid omavahel võrdselt ära jagada, kuid te teate, et olete ühes meeskonnas.

Üllataval kombel pole teie jaoks oluline see, et kõik asjad oleksid täpselt võrdselt jagatud, sest te olete võimelised ka ilma kõike poolitamata olema imeline paar. «Kui te panete oma panused pidevalt kirja, siis see tekitab mõlemas vastumeelsust,» ütles suhteekspert Charles J. Orlando. «Suhte muudab eriti tugevaks see, kui te mõlemad saate ausalt tunnistada, kui olete kurnatud või väsinud, mitte ei pea taluma seda, et üks karjub teise peale, sest keegi unustas prügi välja viimata või nõud pesemata.»

Kallim suudab ka pärast pikka kooselu endiselt üllatada.

Ilmselgelt pole suurte saladuste hoidmine suhtes kunagi hea, kuid pisiasjade endale hoidmine – näiteks salaja tantsutunnis käimine, et partnerit peol üllatada – võib teievahelise sideme tugevamaks muuta. «Romantika vaenlaseks on teineteise läbi ja lõhki tundmine, seega on väga tähtis, et mõlemad partnerid jätkaksid iseseisvat arengut,» lausus psühholoog ja raamatu autor Shauna Springer.

Kallim võib olla ainuke inimene, kes sind tõeliselt marru suudab ajada, kuid sa ei muudaks selle juures midagi.

Tervislikus suhtes olevad inimesed teavad, kuid partnerit närvi ajada ja kuigi see võib konkreetsel hetkel olla tüütu, on tunduvalt parem selle üle vaielda ja sellest üle saada, kui negatiivseid tundeid endas hoida. 2011. aastal tehtud uuring näitas, et need paarid, kes läbi aastate vaidlevad ja aeg-ajalt tülitsevad, peavad kauem vastu kui paarid, kes üldse või harva tülitsevad. Suhteeksperdi Gilda Carle'i sõnul on tähtis see, et pahadel tunnetel ei tohi lasta mädanema minna. «Viha on väga kasulik emotsioon. Viha tundmine on täiesti normaalne, peaasi, et te mõlemad olete võimelised vabandust paluma ja edasi liikuma.»

Teil on koos olnud raskeid hetki, kuid te olete neist üle saanud.

Juba abieluvannetes on öeldud, et abielu pole alati rõõmus jalutuskäik läbi pargi, kuid seda ei pruugi pruutpaar oma pulmapäeval tähele panna, sest nende tähelepanu kulub uhkele kleidile ja suurele tordile. Kui te abielu algusaastatel olete võimelised ka kõige keerulisematest olukordadest välja tulema, siis see on kindel märk, et te suudate kõigest üle olla. 2011. aastal läbi viidud uuringust selgus, et paarid, kes usuvad, et abielu jääb püsima, on kauem koos kui need, kes ei usu täielikult seda, et abielu võib kesta surmani. Muidugi võib teil ette tulla raskeid hetki, aga kui te teate, et mõlemad on 110 protsenti pühendunud, siis on lihtsam raskustest üle saada.

Kallimaga koos olles pole kunagi igav – ka siis, kui teete kahekesi nädalavahetusel aiatöid.

Uuringutega on kindlaks tehtud, et paarid, kes teevad uusi või erinevaid asju koos, on õnnelikumad kui need paarid, kes on pidevalt samas rutiinis. «Suhte alguses on kõik uus ja huvitav. Te käite uutes kohtades, mõlemad võite kogeda ebakindlust teise tunnete osas ja kõik see kokku tekitab mõnusat ärevust,» selgitas psühholoog Scott Haltzman. «Ent aja jooksul tunnete end teineteise seltsis üha mugavalt ja võib juhtuda, et teie suhe muutub liiga mugavaks.» Te ei pea minema adrenaliini jahtima, kuid lõbusate asjade tegemine – autos laulmine, lauamängude mängimine või kasvõi taimede istutamine – võivad aidata ennetada seda, et teie suhtesse hiilib igavus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles