Milliste koduste vahenditega on võimalik tavapäraseid ilutooteid asendada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Ammu on kindlaks tehtud, et enamikes ilutoodetes sisaldub kemikaale ja mürgiseid koostisosi, ent paljud naised ei taha oma kallitest vahenditest siiski loobuda. Põhjuseks võib olla see, et paljud ei tea, kuidas lemmikuid ilutooteid asendada.

Terviseportaal healthmeup.com toob mõned näited, kuidas oleks võimalik hinnalisi ilutooteid hoopis koduste vahenditega asendada.

Meigieemaldaja asemel kasuta oliiviõli

Piserda paar tilka oliiviõli vatipadjale ja hõõru sellega õrnalt oma nägu, et meiki eemaldada. See aitab eemaldada nahalt meigijäänuseid ja niisutab samas nahka.

Juuksepalsami asemel kasuta mee ja kookosõli segu

Sega kokku mesi ja kookosõli ning kasuta saadud segu palsami asemel. Kata juuksed kilest vannimütsiga ja lase segul umbes 30 minutit mõjuda, seejärel loputa juuksed. See looduslikest vahendistest tehtud segu on ideaalne juuksepalsam.

Deodorandi asemel kasuta söögisoodat

Söögisooda on tõhus looduslik deodorant. Sega söögisooda kookosõliga ja kasuta segu ebameeldiva higilõhna vältimiseks. Kookosõli on taolise segu jaoks ideaalne koostisosa, sest sel on looduslik antibakteriaalne toime.

Kehakreem asenda orgaanilise kookosõli ja eeterliku õli seguga

Kookosõli on ammusest ajast kasutatud loodusliku kehapiimana. Kasuta poest ostetud kehapiima või -kreemi asemel orgaanilist kookosõli. See antibakteriaalne koostisaine imendub nahka ja aitab ennetada nahaprobleeme nagu kuivus ja vistrikud. Lisaks aitab see ennetada kortse. Parema lõhna saamiseks sega kookosõli mõne eeterliku õliga.

Hammaste valgendamiseks kasuta söögisoodat

Puhas söögisooda on tõhus hammaste valgendaja. Pane natukene söögisoodat hambaharjale ja pese sellega paar korda nädalas hambaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles